Nevezzen Ön is

2018.05.11. 11:30

Ki süti meg a zalai megyeszékhely tortáját?

Június első hétvégéje a gasztronómia jegyében telik majd a városban, ahol ekkor tortasütő versenyt is rendeznek.

Jóna István

Vaníliakrémes mandulatorta

Az ötlet nem új, mondta Balaicz Zoltán polgármester, hiszen pár hónapja már próbálkoztak hasonlóval a Keresztury VMK-ban. Horváth Szilárd, a Városmarketing Iroda vezetője elmondta: a vetélkedésre olyan magánszemélyek, amatőr szakácsok, cukrászok, cukrász tanulók nevezését várják, akik szeretnek sütni és kreatívak.

A versenybe nevezett torták értékelésénél előnyt jelenthetnek a zalai jellegzetességek (például a kék-fehér szín, a város épületeinek ábrázolása, a zalai erdei gyümölcsök ízei).

A versenyen való részvétel ingyenes, első körben a nevezni kívánt tortáknak a receptjét és a fényképét kell elküldeni a Városmarketing Iroda e-mail címére. Az ötfős szakmai zsűri a legjobb 10-et a döntőbe delegálja, akik június 2-án a Báthory István Szakgimnázium és Szakközépiskola tanműhelyében rendezett és ellenőrzött feltételek mellett újra elkészíthetik az édességet, majd másnap 14 órától az Arany Bárány Hotelben értékelik és kiválasztják Zalaegerszeg 2018-as tortáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában