Tanulmányi versenyek

2018.05.08. 07:00

Az én mesém, és a Kis tudorok fordulója Zalaegerszegen

Az én mesém címmel városi meseíró és mesemondó, illetve matematika verseny volt hétfőn az Ady iskolában.

Hajdu Péter

Horváth Luca (3-as) és Balogh Lili (4-es), a Dózsa iskola tanulói készülnek meséjük előadására

Fotó: Katona Tibor/ Zalai Hírlap

A több mint tíz éve megrendezett programon négy iskolából 12, harmadik és negyedik osztályos gyermek mondta el a maga által írt mesét. Öt meghatározott szereplő között kellett szőni a mese történetét, az egyik maga a tanuló, továbbá a tavasztündér, egy favágó, egy cinege és egy kincsesláda volt.

A meseírók rendezvényével egy időben zajlott a Kis tudorok matematika verseny is, második osztályosok részvételével. A kétfordulós versenyre a város nyolc iskolájából 24 tanuló nevezett, akiknek feleletkiválasztós, illetve gondolkodtató feladatokat kellett megoldaniuk.

Horváth Luca (3-as) és Balogh Lili (4-es), a Dózsa iskola tanulói készülnek meséjük előadására

A mesemondó versenyen 3. helyezett lett és közönségdíjat kapott Horváth Luca (Dózsa), a 2. helyet két diák szerezte meg, Kiss Zsófia (Liszt), és Schorm Hanna (Ady), 1. helyen Andor László Gergely (Izsák) végzett.

A Kis tudorok versenyen 3. helyen végzett Horváth Olivér (Eötvös), 2. Komondi Lara (Mindszenty), 1. Peresztegi-Szakály Mátyás (Eötvös).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!