Gazdit keresnek

2018.04.05. 15:47

Fogadj örökbe egy kutyát!

Nelson, Dézi és Fifi szeretne egy szerető család kertjében szaladgálni!

zaol.hu

Fotó: Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület

Ezek a cuki kutyák mind gazdára várnak, jelenleg a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület menhelyének lakói!

Minden gazdikereső kutya oltva és chipelve van.

Nelson

Nelson 2016. júniusi születésű, németjuhász keverék kan. Vörösszegen kóborolt, így került a látókörünkbe, befogtuk és bekerült a menhelyre. 2017. augusztusában egyszer már örökbe fogadták, 2018. húsvétkor azonban azzal az ürüggyel hozták vissza őt a menhelyre, hogy agresszívvé vált-olvashatjuk a Bogáncs Állatvédő Menhely közösségi oldalán.

Az általunk tapasztaltak alapján bátran állítjuk, hogy ez nem igaz. Nelsonunk ugyanaz a békés, jámbor kutya, aki valaha volt, így csak arra tudunk gondolni, hogy egyszerűen megunták őt.

Fotó: Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület

Rendkívül kedves, barátságos, játékos kedvű kutya. Mind a kan kutyákkal, mind a szuka kutyákkal jól megérti magát, alkalmazkodó természetű. A cicákkal való kapcsolata nem ismert. 6 éven felüli gyerekek, nyugdíjas korúak és kezdő kutyatartók mellé is jó szívvel ajánljuk. Családi kutyának kiválóan alkalmas. Pórázon szépen közlekedik.

Dézi igazi rosszcsont

Dézi 2014. áprilisi születésű, terrier keverék szuka. Eredetileg Becsvölgyéről került a manhelyre, 2016. júliusában örökbe fogadták.

Szökési akciói miatt a gazdája madzaggal kötötte ki, ezért visszahoztuk őt a menhelyre. Olyan helyre adjuk örökbe, ahol jó állapotú, magasított kerítéssel körbezárt udvarban élhet, és ahol sok figyelmet és időt tudnak rá szánni-olvasható Dézi gazdikereső adatlapján.

Fotó: Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület

Foglalkoznak vele, sétáltatják, ezzel ugyanis elejét lehet venni az újabb csavargásainak. Kedves, barátságos, játékos természetű eb, kiválóan alkalmas családi kutyának. Bármely korosztály mellé tökéletes választás, gyerekek és idősebbek mellé is örökbe fogadható.

A fajtársaival harmonikus a kapcsolata, kanokkal és szukákkal egyaránt jó kijön. A cicákat és a szárnyasokat nem tolerálja. Pórázon szépen vezethető.

Fifi három éve van a menhelyen

Fifi 2014. márciusi születésű, magyar vizsla keverék kan. Saját gazdájától mentett, rossz körülmények közül elhozott eb. Eddig sok rosszat tapasztalt, a volt gazdájától csak bántást kapott, hírből sem ismerte a gyengéd emberi érintést.

Az első nálunk töltött hét kritikus volt, nem voltunk biztosak abban, hogy megszokik bennünket, a menhelyi körülményeket. Szerencsére túllendült a kezdeti nehézségeken, mára már feloldódott, kiegyensúlyozottá vált-tudtuk meg az állatmentőktől.

A hirtelen mozdulatoktól ugyan még megretten, de már bizalommal van az ember felé. Telve van szeretet utáni vággyal, biztosak vagyunk benne, hogy egy türelmes, gondos gazda mellett hűséges és odaadó társsá cseperedik.

Fotó: Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület

A kutyaközösségbe gyorsan beilleszkedett, jó a kapcsolata szukákkal és kanokkal is. Macskák mellé nem tanácsos örökbe fogadni. Nagyobb gyerekek és idősebbek mellé is jó szívvel ajánljuk, arra kell figyelni, hogy ne közelítsünk felé kiszámíthatatlanul, mert hajlamos csipkedni. Pórázon szépen sétál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!