Előzetes

2018.03.29. 11:59

Egy hét múlva kezdődik a Thúry-portya Nagykanizsán

Már javában zajlanak a jövő héten megrendezendő, kétnapos Thúry-portya előkészületei, amit immár nyolcadik alkalommal szervez a Thúry Vitézlő Oskola és a város.

Szabó Zsófia

A kép a tavalyi portyán készült, amelyen civilek és hagyományőrzők is részt vettek Fotó: archív/Gergely Szilárd

A program résztvevői Thúry György életéről és halálának 447. évfordulójáról emlékeznek meg.

Vörös András, a Thúry Vitézlő Oskola vezetője elmondta: a rendezvény kulturális része április 6-án, pénteken lesz az Erzsébet téren. Délelőtt polifoamos szablyacsatára várják az iskolásokat, akik különleges rekordkísérlet részesei is lehetnek.

A kép a tavalyi portyán készült, amelyen civilek és hagyományőrzők is részt vettek Fotó: archív/Gergely Szilárd

- Ezáltal a magyar rekordok könyvében újabb helyen adnánk hírül Thúry György és a végvári vitézség nagyszerűségét, emellett, nem titkolt szándékkal, városunkra is ráirányítanánk a figyelmet – fogalmazott Vörös András. – A rendezvény délutánján, 17 órától, az államtitkári és a polgármesteri köszöntők után, koncertek lesznek a téren, ám tüzet is gyújtunk. Dr. Lubics Szilvia, az ultrafutás világklasszisa is ellátogat hozzánk vendégként. Lesznek komolyabb, elmélyülős részei az estének, mely a lélekre hat és lesz vidámabb, s lesz bulis hangulat is, melyről majd a Góbé együttes és a tűzzsonglőrök gondosodnak – részletezte a vitézlő oskola vezetője. Hangsúlyozta: másnap, április hetedikén útra kelnek lovasokkal. Orosztonyba, a harctérre mennek, ahol Thúry György utolsó ütközete volt. Aznap reggel 8 órakor indulnak az Ady utcai székházuk elől és a tervek szerint 17 órára érnek Orosztonyba. A portyára mindenkit szeretettel várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!