Mi mindennek örülhet a gyerek?

2018.01.16. 16:00

A kis trutyikészítők – Apanapló

Észrevették, hogy a gyerekek – valamilyen különös oknál fogva – olthatatlan vágyat éreznek a ragacsos, nyálkás trutyiban történő tapicskolás iránt. Ha nincs más, megteszi a föld és a víz elegye, ilyenkor persze nyakig sáros az egész játszótér, a szülőknek meg minimum égnek áll a haja a látványtól.

Pásztor András

Luca és Zalán arcán jól látszik a gyermeki öröm, amit a slime elkészítése okozott Fotó: Pásztor András

Pásztor Zalán a múltkor például olyan koszosan jött fel a délutáni játékból, hogy komolyan elgondolkodtunk azon, ruhástól állítjuk be a zuhany alá.

Szerencsére a trutyizásnak ma már kifinomultabb formája is létezik, nemrégiben Zalán fiamat Eppel Luca avatta be a részletekbe, vagyis a slime készítés rejtelmeibe. Az interneten se szeri, se száma az ilyen típusú videóknak, így legutóbb, mikor együtt bandázott a két gyerkőc, közösen – persze szigorúan szülői felügyelet mellett – készítették el ezt a nyúlós valamit.

Luca és Zalán arcán jól látszik a gyermeki öröm, amit a slime elkészítése okozott Fotó: Pásztor András

A jó slime elkészítéséhez szükség van pár dologra. Elsőként egy tubus folyékony ragasztóra, amit egy tálba kell kiönteni. Ehhez egy teáskanál étkezési keményítőt öntünk, majd két evőkanál borotvahab is kerül a tálba. Szükséges továbbá két evőkanál testápoló, fél deciliter víz és némi ételszínező aszerint ki milyen színű nyúlós ragacsot szeretne magának. A legvégén pedig két kupaknyi bóraxot (a legfontosabb összetevő) is öntsünk a tálba, majd intenzíven keverjük össze a trutyit, amíg össze nem áll a nyúlós, zselészerű anyag.

Mondanom sem kell, Luca és Zalán nagyon élvezte a kutyulást, rögvest ki is találták, hogy nagyipari mennyiségben is lehetne készíteni slime-ot.

– Majd a város napján nyitunk nektek egy kis standot és árulhatjátok a slime-ot – vetettem fel óvatlanul.

– Húúú az nagyon szuper lenne – vágta rá Luca, majd kisvártatva kétségei támadtak. – Biztos megengedik, hogy a város napján ilyet áruljunk?

– Persze, hogy megengedik Luca, csak kell írni egy levelet a polgármester bácsinak – mutatott ösvényt a bürokrácia útvesztőibe Zalán fiam, aki tőlem várta a visszaigazolást.

Most mondják meg, mit tehet ilyenkor egy szülő? Bőszen helyesel és abban reménykedik, hogy a két gyerek április végére – amikor Kanizsán a város napját ünneplik – elfelejti az egészet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!