Akkor és napjainkban

2018.01.26. 09:30

Ilyen volt Zalaegerszeg belvárosa az 1960-as években és most – Fotók

Hasonlítsuk össze, mennyit változtak a város egyes részei, épületei!

Németh Lilla

Fotó: Fortepan/Lechner Nonprofit Kft. Dokumentációs Központ/Váti felvétele

Néhány perc erejéig visszarepítjük kedves olvasóinkat a hatvanas évek Zalaegerszegére: cikkünkhöz a korabeli felvételeket a Fortepan gyűjteményéből válogattuk, melyeket most megismételtünk, hogy kiderüljön, mennyiben alakult át, vagy éppen őrizte meg arcát a megyeszékhely az évtizedek során.

 

A baloldali kép 1960-ban készült és Földi Teri színművésznő szerepel rajta, a háttérben pedig a Mária Magdolna templom egy részlete. Szinte majdnem ugyanaz a látvány, bár a művésznő személye azért nagyban árulkodik az első fotó születésének idejéről.

Az alábbi szögből ismét láthatjuk a Mária Magdolna templomot, ám ezúttal a Széchenyi teret tanulmányozhatjuk. Az első kép még 1961-ből való.

Hogyan hatott az idő a Kossuth Lajos térre? 1966-ban még reggeliző és cukrászda is működött a Pontház aljában, melyről itt olvashat érdekességeket! Mára az itt sorakozó üzletek köre ugyan megváltozott, de maga az épület hű maradt régi önmagához.

Így nézett ki a Megyeháza 1968-ban, illetve ilyen napjainkban. Nem sokat változott az évek során, nemigaz?

Utolsóként jöjjön a Kossuth Lajos utca egy részlete: a régebbi felvétel szintén 1968-ban készült. Persze fedezhetünk fel különbségeket a két kép között, ám az a kimagasodó kilencemeletes épület például jelenleg is ott áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!