Tanácsok

2017.12.29. 14:35

Mit tegyünk szilveszterkor a háziállatok megóvásáért?

Az macska és kutya tulajdonosok életét minden évben megnehezíti a szilveszteri petárdázás és tűzijáték. Mire kell figyelnünk?

Rákos Bianka

Többek között a zalai Bogáncs Állatvédő Egyesület sem győzi hangsúlyozni, hogy az év utolsó napjaiban használt pirotechnikai eszközök hang-és fényhatásai mennyire megrémiszthetik négylábú barátainkat. Szilveszterkor a kutyák gyakran válnak agresszívvé, sőt el is kóborolhatnak.

Hiába a sok figyelmeztetés, Zala megyében minden évben rengeteg kutya és macska szökik el a folyamatos „durrogtatások” miatt. Szerencsésebb esetben az állat hazatalál, vagy gyepmesteri telepen végzi, de az sem kizárt, hogy valamilyen baleset éri és elpusztul. A gazdik gyakran feledkeznek meg kedvenceikről a buli hevében, pedig csak néhány dolgot kell észben tartani!

Az első és legfontosabb óvintézkedés, ha chipeltetjük kedvencünket, vagy bilétával ellátott nyakörvet teszünk rá. Sok gazdi az óévbúcsúztatókor szökésbiztos helyet biztosít a négylábúnak, például beengedi a házba, lakásba. Láncra egyáltalán nem szabad kutyát kötni, sem szilveszterkor sem az év többi napján!

Ismételten kiemeljük, hogy a nyugodt ünneplés érdekében december 31-én és január 1-jén egész nap tartsák kedvencüket biztonságos helyen!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!