KRESZ

2017.10.06. 13:29

A közlekedési rendszabályokkal ismerkedtek a nagykanizsai gyerekek

Mini kerékpáros pályává változott péntek délelőtt a Kiskanizsai Általános Iskola udvara.

Szabó Zsófia

Fotó: Gergely Szilárd

Nem sportból cikáztak bringákkal, rollerekkel a bóják, táblák közt az elsős lurkók: a közlekedési szabályokkal ismerkedtek, játékos formában.

A városrészi iskolát reggelente sok diák veszi célba kétkerekűvel. Forgalmas útszakaszokon kell közlekedniük.Ebben nyújtott segítséget a kicsiknek elméleti, majd gyakorlati tréningen Lovkó Balázs és Bali Miklós rendőr százados.

Fotós: Gergely Szilárd

– Ezért kértük a kanizsai rendőrkapitányság munkatársainak segítségét, tanítsák meg az alapismereteket az elsős gyerekeknek – mondta Dani Noémi, az intézmény pedagógusa.

– A tanulók nagy része ugyan több közlekedési rendszabállyal tisztában van, köztük a stop-táblánál történő megállással, illetve, az elsőbbségadással, azonban a biztonságos közlekedéshez ennél jóval több információra van szükségük – vélekedett Dani Noémi.

Fotós: Gergely Szilárd

Hozzátette: első osztályos tanítványainak a legnagyobb nehézségét talán az okozza a közlekedés során, hogy kerékpárosként, gyalogosként nehezen tudják eldönteni, nekik, vagy az autósoknak van elsőbbségük.

Fotós: Gergely Szilárd

Ebben nyújtott segítséget a kicsiknek elméleti, majd gyakorlati tréningen Lovkó Balázs és Bali Miklós rendőr százados.

Fotós: Gergely Szilárd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!