Labdarúgó NB I

2024.02.23. 23:22

Fordított az MTK a Mezőkövesd ellen

Az MTK Budapest hátrányból fordítva 3-1-re győzött a Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

MW

Cseri Tamás, a Mezőkövesd Zsóry FC (j) és Windecker József, a Paksi FC játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionban 2024. február 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A fővárosi kék-fehérek egymást követő három vereség után tudták begyűjteni a három pontot.

OTP Bank Liga, 22. forduló:

MTK Budapest-Mezőkövesd Zsóry FC 3-1 (1-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1734 néző, v.: Vad II.

gólszerzők: Németh (45., 70.), Varju (72.), illetve Cseke (7.)

sárga lap: Antonov (48.), illetve Beriasvili (63.)

MTK Budapest: 

Demjén - Hej, Kádár, Kocsis G. - Varju, Horváth (Thiam, 58.), Kata, Bognár (Kosznovszky, 86.), Antonov (Nagy Zs., 86.) - Németh K. (Stieber, 76.), Jurina (Molnár R., 58.)

Mezőkövesd: 

Kovácsik - Kállai, Szivacski, Beriasvili (Szilágyi, 66.), Pillár, Vajda - Cseke (Szolgai, 81.), Brtan (Sampeiro, 77.), Da. Babunszki (Ugrai, 66.) - Molnár G. (Cseri, 77.), Drazic

Gyorsan vezetést szerzett a Mezőkövesd, a 16-osnál középen cselező Drazic passzolt jobbra a hetedik percben, 

Cseke pedig 13 méterről kilőtte a hosszú oldalt. 

Az előny birtokában a vendégcsapat visszazárt a kapuja elé, és egy darabig elsősorban a védekezéssel törődött, ezzel együtt többször veszélyes ellentámadást vezetett. Aztán kiegyenlítettebbé vált a játék, de összességében az MTK játszott mezőnyfölényben. A hazai együttes is alakított ki helyzetet, majd nem sokkal a szünet előtt, bal oldali szöglet után Németh Krisztián fordulásból leadott lövésével egyenlített. 

A második félidőben nem sokat változott a játék képe, de 

a hazai csapat a 70. és a 72. percben eredményes volt, 

ezzel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Előbb Németh csúsztatott fejjel a vendégek kapujába, majd Varju lövése nyomán talált utat a labda a hálóba. A Mezőkövesd hiába próbálkozott a szépítéssel, miután kétgólos hátrányba került, komoly esélye nem volt a pontszerzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában