A cél a száz

2022.01.15. 12:45

Hosszú Katinka nem visszavonul, hanem világszenzációra hajt

Hosszú Katinka nem érti, honnan vették az információt, miszerint idén befejezi a pályafutását, mert állítása szerint ebből egy szó sem igaz. A háromszoros olimpiai bajnok a tokiói játékok kudarca után nagy terveket szövöget, világversenyen a századik érmére hajt. Ő lehetne az első, akinek ez sikerül.

Szerdán kavarta fel a Hosszú Katinka körüli álló vizet az Index cikke, amely szerint az úszóklasszis az idei fukuokai világ- és a római Európa-bajnokság után visszavonul, s ezt hamarosan be is jelenti. Hosszú még aznap röviden reagált az Instagram-oldalán a hírre, hogy meglepő, amikor olyat olvas saját magáról, amiről ő sem tud.

Ennél bővebben is kifejtette a véleményét az állítólagos visszavonulásáról a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjúban. Elmondta, a sajtóban megjelent kijelentések közül egyetlen dolog volt helytálló, miszerint májusban 33 éves lesz.

Emiatt, s a tokiói olimpia éremnélkülisége miatt, amit ő maga is nagy kudarcként élt meg, reálisan nagy elvárásaink már nem lehetnek vele szemben, hiszen legutóbb 2019-ben úszott olyan formában, amit korábban megszoktunk. Ennek ellenére Hosszú nem tervezi a visszavonulását, sőt grandiózus tervei vannak még a medencében.

Éppen Szicíliában voltunk, amikor belém hasított, igenis fontos, hogy úgy menjek neki 2022-nek, hogy van egy tervem, egy célom – árulta el Hosszú. "Megtaláltam, mi lehet az: szeretném, ha én lennék az első úszó a világon, akinek száz érme van a világversenyekről. Eddig kilencvenhatot szereztem, és ugyan már ezzel is én vezetem ezt a külön rangsort, nagyon motivál, hogy magyar úszó, nevezetesen én legyek az, aki először eléri a százat."

Ha eléri a százat, az sem jelenti azt, hogy itt a vége: "Én nem mondtam, hogy visszavonulok, ha megvan a századik érem. Az előfordulhat, hogy amikor elérem a százat, azt érzem, elég volt, ezen azonban még nem gondolkozom. A visszavonulás kapcsán tényleg nincs semmiféle terv a fejemben."

Hosszú a tokiói olimpia után sokáig pihenőt tartott, október közepén kezdett edzeni, a rövid pályás ob-n érmet szerzett, de aztán megfertőződött a koronavírussal, így a decemberi rövid pályás vb-t kihagyta. Már újrakezdte a felkészülését, erről a következőket mondta: "Jelenleg Tenerifén edzőtáborozom, naponta öt órát úszom, és a napon! Ezt nagyon élvezem, ahogyan azt is, hogy miközben a tornateremben izzadok, az óceánt látom. Tényleg úgy érzem, hogy ez egy olyan hivatás, amelyet imádok, amelyikben az egyik legjobb vagyok a világon. Mindezt addig élvezném, amíg csak lehet."

A tokiói olimpián Hosszú azt nyilatkozta, nem bírja így befejezni a pályafutását, ilyen kudarccal a háta mögött. Kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e valóban visszanyernie a formáját, és el tudja-e érni a most kitűzött célját. Versenyezni mindenesetre hamarosan láthatjuk, s akkor okosabbak leszünk.

"Hétről hétre alakulok, terveim szerint március végére, április elejére visszanyerem a versenysúlyomat, mindez azonban nem jelenti azt, hogy addig nem versenyzek, hiszen már február elején rajtkőre lépek" – fogalmazott Hosszú.

A teljes cikk a Nemzeti Sport oldalán olvasható.

Borítókép: Hosszú Katinka a 200 méteres hátúszás előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 29-én. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában