vissza az anyaegyesülethez

2019.07.01. 16:40

Megoldódhat a Haladás helyzete

Visszakerülhet az anyaegyesület Haladás VSE-hez a város labdarúgócsapatát működtető Szombathelyi Haladás Kft.

A másodosztályú klub, amely májusban búcsúzott az OTP Bank Ligától, hónapok óta anyagi gondokkal küzd, ezért a Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület (Haladás VSE) elnöksége hétfő délelőtti ülésén felhatalmazta az egyesület társadalmi elnökét, hogy szándéknyilatkozatot írjon alá a labdarúgóklubot működtető Szombathelyi Haladás Kft. többségi tulajdonosával, a HALMILL Team Tanácsadó Kft.-vel – Illés Béla és Halmai Gábor cége – annak a Haladás Kft.-ben lévő tulajdonrészének az átvételéről.

A Haladás VSE hétfői közleménye kiemeli,

a labdarúgócsapat 1995-ig a Haladás VSE égisze alatt működött, s most, a szombathelyi egyesület centenáriumi évében „szimbolikus jelentőségű, hogy az egység 24 év után helyreállhat, és a felnőtt labdarúgó-szakosztály visszatérhet az anyaegyesülethez”.

„A Haladás VSE az elmúlt években bizonyította, hogy a rendszerszerű működés és

a hosszú távú stratégiai tervezés úgy gazdasági, mint sportszakmai szempontból kiemelkedő és fenntartható teljesítményt eredményez”

- fogalmazott Homlok Zsolt, az egyesület társadalmi elnöke.

A sportvezető hozzátette, a Szombathelyi Haladás érték, megmentése kötelesség, a futballklub helyzetének konszolidálása pedig „pártpolitikától független érték, amely egyaránt fontos a városi, megyei és országos sportélet résztvevőinek”.

Az átvételről született szándéknyilatkozatban – mely szerint a Szombathelyi Haladás Kft. gazdasági helyzete, mintegy 150 millió forintos tartozása miatt az átvétel tervezett jogcíme ajándékozás lenne – úgy fogalmaznak,

szeretnék elérni, hogy a fennálló pénzügyi hiányt a következő évekre tervezett önkormányzati támogatáson felül rendezzék.

„A felek ... elengedhetetlennek tartják, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata ... az általa megszavazott 150 millió forintos támogatásnak a 2020-2021-2022. években nyújtandó ... támogatásba történő beszámításától eltekint, a ... 150 millió forint támogatást feltétel nélkül biztosítja és átutalja, egyúttal a közeljövőben áttekinti a 2020-2021-2022. években nyújtandó további támogatások lehetőségét és – lehetőségeihez mérten – magas színvonalon támogatja a városi labdarúgást” – áll a szándéknyilatkozatban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában