Magyarság

2023.08.27. 22:33

Szavazásra buzdít a szlovákiai parlamenti választáson Szarka Tamás zeneszerző, énekes

A magyar érdekképviselet fontosságára hívta fel a figyelmet Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző az M1 aktuális csatornán vasárnap este, szavazásra buzdítva a magyarokat a szeptember 30-ai előrehozott szlovákiai parlamenti választáson.

MW

Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző gyerekekkel együtt énekli Kézfogás című dalát Veszprémben 2023. június 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A Galántáról élőben bejelentkező Szarka Tamás elmondta, nem szokott napi politikával foglalkozni, de a magyarság szempontjából fontosnak érzi, hogy minél többen menjenek el szavazni. 

Véleménye szerint 

ha a szlovákiai magyaroknak lenne parlamenti képviseletük, előre lehetne mozdítani az oktatás vagy a nemzetiségi politika ügyét, de például azt is, hogy Pozsonyt és Kassát autópálya kösse össze. 

Szarka Tamás arról is beszélt: Otthon vagyunk címmel írt egy dalt, amelyhez klipet is forgattak, bemutatva a Felvidék legszebb helyeit Kassától Pozsonyig és az ott élő magyar embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában