A tavasz csodája

2022.04.07. 06:40

Izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a Nárciszünnep

A vendégek többek között 19. századi ruhákba öltözött hölgyekkel és urakkal készíthetnek közös fotókat.

Koncerttel, kézműves foglalkozással és előadásokkal is várják az érdeklődőket a 7. kaposvári Nárciszünnepen szombaton, április 9-én a Rippl-Rónai Emlékházban és Látogatóközpontban, valamint annak parkjában.

A járvány miatt 2 év kihagyással megrendezett, több ezer embert vonzó egynapos esemény látogatói amellett, hogy megcsodálhatják a helyszínen nyíló nárciszokat, meghallgathatják a Barackmag együttes koncertjét, valamint kipróbálhatják a vesszőfonást, a nemezelést, a selyemfestést és az agyagozást.

A vendégek 19. századi ruhákba öltözött hölgyekkel és urakkal készíthetnek közös fotókat, láthatnak divat- és veteránautó-bemutatót, előadást hallhatnak a pálinkafőzésről, és tárlatvezetéseken ismerhetik meg a múzeum képzőművészeti gyűjteményét, azon belül Rippl-Rónai József festőművész munkásságát. A gyermekek szórakoztatásáról Lennék kisgyermek című interaktív műsorával a KultúrTalálka zenekar, játékos programokkal pedig az Attrakció programszolgáltató gondoskodik. A múzeum kaposvári, Fő utcai főépülete és az emlékház között vonat közlekedik, amelyet térítésmentesen vehetnek igénybe a fesztiválra érkezők.

Rippl-Rónai Józsefnek haláláig volt otthona a szombati Nárciszünnepnek helyet adó Róma-hegyi villa és annak ezekben a napokban nárciszokkal díszített parkja. A művész a pajtaépületből átalakított műteremben alkotott, galambokat, méheket, szarvasmarhákat tartott és volt egy szamara is, amelynek a kaposvári sétálóutcán is emléket állítottak.

A nárciszokat szerető festőművész körül nagy élet zajlott, a ma már emlékházként működő épületben a magyar irodalom olyan hírességeit látta vendégül, mint Ady Endre vagy Móricz Zsigmond. Az 1868-ban épült emlékház és a park 10 évvel ezelőtt megújult, rekonstrukciójára pályázati forrásból 240 millió forintot költött a Somogy megyei és a kaposvári önkormányzat.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Címkék#nárcisz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!