Nagy gratuláció

2022.01.30. 14:00

Kihirdették a Minden szava arany videós pályázat eredményeit

A feladat az volt, hogy készítsenek interjút nagyszüleikkel, dédszüleikkel vagy olyan idős emberrel, akire felnéznek.

Kihirdették a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága által tavaly decemberben meghirdetett, Minden szava arany című videós pályázat eredményeit. Egy erdélyi és két magyarországi alkotás nyerte el a fődíjat.

Erős nemzetünk támaszai és talpkövei közösségeink idősei, mert a magyarsághoz való ragaszkodásuk, szívósságuk, kitartásuk, munkájuk miatt lehetünk ma itt, cselekvő nemzetünk tagjaiként

– fogalmazott az eredményhirdetés kapcsán közösségi oldalán közzétett videójában Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Az államtitkár kiemelte, nagy örömükre sok fiatal döntött úgy, hogy a decemberi ünnepi időszakban velük beszélgessen arról, hogyan kell és hogyan érdemes élni. Potápi Árpád János szívből gratulált a nyerteseknek, és mindazoknak, akik az idősek iránymutatását meghallgatják és befogadják.

Isten éltesse időseinket sokáig jó erőben, egészségben!

– zárta köszöntőjét a nemzetpolitikai államtitkár.

A nemzetpolitikai államtitkárság december 2-án meghirdetett amatőr videós pályázatára 14 és 30 év között fiatalok jelentkezhettek. A feladat az volt, hogy készítsenek interjút nagyszüleikkel, dédszüleikkel vagy olyan idős emberrel, akire felnéznek, arról, hogyan kell és hogyan érdemes élni. A pályázat arra kereste a kérdést, mi az, ami igazán fontos az életben.

A fő cél az volt, hogy a nagyszülők, idősek inspiráló gondolatait, élettapasztalatait összegyűjtsék és bemutassák, hogy azok példaként szolgáljanak a fiatalok számára.

A felhívásra a Kárpát-medence minden részéről, a külhoni területekről és Magyarországról egyaránt érkeztek alkotások. A zsűri döntése értelmében az 1. helyezett Deák András (Erdély) Berci bácsi története című története, a 2. Vámosi Áron (Magyarország) Rövid interjú dédmamámmal című története, a 3. Kiss Gergely  (Magyarország) Kíves Zoltán gondolatai című alkotása lett.

A 3 első helyezett mellett 18 különdíjasról is döntött a zsűri, ők a fődíjasokhoz hasonlóan értékes nyereményekben részesülnek.

A különdíjasok listája, valamint a videópályázat eredményeivel kapcsolatos bővebb információk a Külhoni Magyarok honlapján olvashatóak.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!