Krimi

2024.01.24. 09:00

Feljelentette a mentőt a dühöngő rokon, de erre nem számított

Az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán posztolta a történetet.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Egy nő az egyik péntek éjjel mentőt hívott 75 év körüli férfi rokonához, aki rosszul lett az elhanyagolt krónikus betegségei miatt. A mentők rövid időn belül a helyszínre értek, és megvizsgálták a beteget, majd precízen ellátták a férfit. A kórházba szállítás előtt a mentőápoló arról tájékoztatta a nőt, hogy a mentési helyzetre való tekintettel nincs lehetősége elkísérni a beteget a mentőautóban, ezért a nő dühöngeni kezdett.

Először híradóval és kirúgatással fenyegette meg a mentőket, majd az autó lépcsőjére állva hangos telefonálgatásba kezdett. A vitának a mentésirányító vetett véget, amikor rendőri segítség lehetőségét ajánlotta fel rádión.

A mentők csak ezután indulhattak el a kórházba a beteggel, aki már leginkább hozzátartozója viselkedése miatt érezte kellemetlenül magát. Mire a sürgősségire értek, a hivatalos panasz is megérkezett, amelyben a nő a mentőápoló azonnali kirúgását követelte. A belső vizsgálat hétfőn lezárult, a mentők hanganyagokkal és statisztikákkal bizonyították, hogy a mentőegység vezetője jól döntött, és mindenben a szolgálati szabályzatban leírtak szerint járt el.

A betegdokumentációból kiderült, hogy a mentőápoló a helyszínen olyan kórképet is felismert, amellyel sürgősségi ellátás során csak ritkán találkoznak az életmentők. Az eredményről a panaszost is tájékoztatták, a mentőápoló pedig a példamutató ellátásért régióigazgatói dicséretet kapott – írja cikkében a Magyar Nemzet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában