Nagy eredmény

2024.02.26. 10:04

Hazánk energiaigényeinek több mint felét már zöldtechnológiák fedezik (videó)

Míg mások harsány klímacsendőrt játszanak, Magyarország csendben végzi a házi feladatát – fogalmazott Hortay Olivér, a Századvég klíma- és energiapolitikai üzletágának vezetője a közösségi oldalára feltöltött videójában.

MW

Az Európai Unióban – Görögország után – Magyarországon a legmagasabb a napenergia aránya a belföldi áramtermelésben

Forrás: Shutterstock

Fotó: zstock

– Egyesek harsány klímacsendőrt játszanak, mások látványosan belebuknak saját kampánydumáikba. Magyarország ezalatt csendben végzi a házi feladatát – mondta a közösségi oldalára feltöltött bejegyzésében Hortay Olivér. A Századvég klíma- és energiapolitikai üzletágának vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy egyre biztatóbb képet fest az energiamixünk – olvasható a Magyar Nemzet cikkében

– Az ellátásunk gerincét továbbra is a paksi blokkok adják, amelyek a felhasználásunk több mint 36 százalékát fedezték. Ezen túl egyre fontosabbá válnak a naperőművek is, amelyek abszolút rekordot döntöttek. Arányuk, ami öt éve még csak egy százalék volt, tíz százalék fölé emelkedett és ebben a háztartási panelek benne sincsenek, mert azt az adatközlésben fogyasztáscsökkentő tételként kezelik – magyarázta.

Hortay Olivér kiemelte:

sokatmondó, hogy mostanra az Európai Unióban – Görögország után – Magyarországon a legmagasabb a napenergia aránya a belföldi áramtermelésben.

Az egyéb megújulók – például szél-, biogáz- vagy biomassza-erőművek – négy és fél százalékos hozzájárulásával az igényeinknek már több mint felét zöldtechnológiák fedezik, ami nagy eredmény.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában