Gazdaság-környezetvédelem

2023.10.21. 09:17

Magyar program először nyerte el a Globális Fenntarthatósági Nagydíjat

Először nyerte el magyar program a Globális Fenntarthatósági Nagydíjat a Golden World Awards versenyen, és lett 2023-ban az ENSZ fenntartható fejlődési céljait legjobban támogató edukációs kampány a világon – közölte a programot életre hívó Pressinform kommunikációs ügynökség az MTI-vel közleményben.

MW

Egy háziméh vagy nyugati mézelõ méh (Apis mellifera) ernyős virágú bokor szirmain gyűjt pollent, nektárt és végzi a megporzást

Forrás: MTI

Fotó: Oláh Tibor

Kiemelték, a „Tehetsz méh többet!” kezdeményezés Magyarország legnagyobb beporzóvédő programja. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a méhek és más beporzók tömeges pusztulására, egyben javítsa a húszezer magyar család megélhetését biztosító méhészeti ágazat helyzetét, és ösztönözze a hazai mézfogyasztást.

A Nemzetközi PR Szövetség szakmai zsűrije több száz pályázat közül a magyar programnak ítélte oda a Globális Fenntarthatósági Nagydíjat. 

Ezt az egyik legnagyobb presztízsű szakmai elismerést az a pályázat kaphatja, amely a leginkább elősegíti az ENSZ fenntartható fejlődési céljait. 

Az indoklás szerint a „Tehetsz méh többet!” két globális célkitűzés megvalósítását is elősegíti: az éhezés megszüntetését és a szárazföldi ökoszisztémák védelmét. A Golden World Awards pénteki barcelonai gáláján 38 kategóriában jutalmazták a kampányokat.

A  „Tehetsz méh többet!” díjat kapott az IPRA 2021-es regionális Golden World Awards versenyén, és beválasztották az év négy legjobb kelet-európai programja közé.

Egyik eleme a Zümmögés a múzeumban elnevezésű kiállítás, amely 2022-ben nyílt meg a Magyar Természettudományi Múzeumban. A programot a Pressinform a Pannon Értéktár, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Magyar Természettudományi Múzeum megbízásából szervezi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában