településfejlesztés

2019.04.06. 19:55

Jó ütemben haladnak a Modern városok program beruházásai

Eddig a keretösszeg mintegy harmadát hívták le a megyei jogú városok – mondta Gyopáros Alpár, a Modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton Sopronban, a megújuló Csik Ferenc Uszoda alapkőletételén.

Gyopáros Alpár hangsúlyozta, hogy közel 260 projekt indult el az országban, amelyek összértéke 3800 milliárd forint. A keretösszegből eddig mintegy 1400 milliárd forintot használtak fel a megyei jogú városok. A fejlesztések háromnegyede hazai költségvetési forrás.

Emlékeztetett, hogy a program keretében országszerte autópályák, kórházak, kulturális intézmények, ipari parkok és turisztikai beruházások készülnek. A „vidék legnagyobb fejlesztési programját” 2015. március 25-én hirdette meg Orbán Viktor miniszterelnök Sopronban.

Fodor Tamás, Sopron polgármestere (Fidesz) elmondta, hogy a fejlesztés keretében a régi strandmedencét kiemelték, helyére egy 25 méter széles és hosszú, tíz sávos, két méter mély nagymedencét és egy 12 méter széles, 25 méter hosszú tanmedencét építettek. Az úszókat egy 540 négyzetméter alapterületű konténeröltöző szolgálja ki. Ez a beruházás mintegy 650 millió forintba került.

Az új Csik Ferenc Uszoda elkészülte után szabadtéri élményfürdőként fognak funkcionálni a most lefedett medencék.

Ezek is érdekelhetik