Bulvár-celeb

2021.03.17. 13:09

Berki Krisztián büntetőfékezett, börtönbe kerülhet és a jogsijának is annyi

Címkék#berki

Közúti veszélyeztetés, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől-, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt az ügyészség azzal a férfivel szemben, aki egy busz előtt büntetőfékezett. Sajtóinformációk szerint Berki Krisztián a vádlott.

Forrás: Ripost / Sulyok László

Fotó: Laszlo Sulyok

A vád szerint a vádlott 2018. március 17-én, Budapest, III. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le – és felszálló utas hiányában nem állt ott meg.

A vádlott záróvonal és előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind a vádlott, mind a busz vezetője dudált egymásra.

A vádlott ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével, megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt.

Az autóbusz vezetője vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt.

A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől-, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt – áll a ügyészség közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!