Bulvár-celeb

2021.03.23. 05:55

Amikor a tűzoltók is sírnak: megtörte őket a 3 éves kisfiú halála

A kisgyerek éppen hatéves nővérével játszott a szomszéd udvaron, amikor megtörtént a baj.

Forrás: Nagy Csaba tűzoltó főhadnagy

Szerencsére ritkán fordulnak elő olyan tűz- és káresetek, amelyek lelkileg is nagyon megviselik a beavatkozó állományt – emlékeztetett a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, majd kiemelték: sajnos egy ilyen esethez kellett vonulniuk a hatvani hivatásos tűzoltóknak a hétvégén.

Hatvan külterületén egy hároméves kisfiú esett egy 16 méteres, közel 35 centiméter átmérőjű fúrt és béleletlen kútba, amelyben körülbelül 4 méteren megakadt. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a helyszínen két erőgép segítségével a kút mellett függőleges gödröt ástak, amelyben két tűzoltó felváltva, kézi erővel ásva tudta megközelíteni a kisfiút – írja a heol.hu.

Mint írják, a helyszínen rendőrök és mentősök várták néma csendben, hogy elhangozzék: „Sikerült, megtaláltuk!”. Közel egy órás, megfeszített munka után hangzott el, hogy „megvan a kisfiú!”

Miután a mentőknek átadták, a tűzoltók feszülten várták a hírt, hogy: „Sikerült, visszahoztuk!”. Azonban amikor meglátták a mentők szomorú arcát, a tűzoltók sírva fakadtak.

„Mélyen átérezzük a szülők és a család fájdalmát, gyászukban mi is osztozunk. Fogadják legmélyebb együttérzésünket!”– írják.

Játék közben történt meg a tragédia

Az egyik szomszéd az Origónak azt mondta, hogy a kisfiú a nővérével együtt egy macskát próbálhatott megsimogatni, amikor beesett a kútba.

A telek nem a kisfiú családjáé, de közel van oda a házuk. A szomszéd beszámolója szerint a gyerek egy fehér macskát követett, ezért mentek át arra a portára.

Le volt takarva a kút egy nagy vaslavórrral, valószínűleg az egyik gyerek, a nagyobbik nyithatta ki. Tudják, milyen a gyerekek, kíváncsiak

– mondta egy szomszédban lakó férfi. Nem tudni, hogyan, a kisebbik beleesett szombat délután. A férfi azt is elmondta, hogy ezután elözönlötték a hatóságok a telket, még mentőhelikopter is jött. Mindent megpróbáltak, de nem volt egyszerű kihúzni a kicsit, mert nagyon keskeny volt a nyílás.

Itt történt szombaton a tragédia
Fotó: Origo / Szabó Gábor

A baleset idején a telek tulajdonosa nem volt otthon, átment az egyik barátjához. Délután hívta fel az egyik szomszédja, hogy azonnal induljon haza, mert egy gyerek beleesett a kútba. Elmondása szerint hirtelen azt sem tudta, hogy milyen kútról van szó. Ezek után gyorsan hazament a biciklijével, és már útközben találkozott a gyerek apjával.

Rengeteg rendőr, tűzoltó volt kint, csak filmekben láttam ilyet, helikopter, minden volt ott. Tanácskoztak, hogy hogyan tudják kivenni a gyereket, bent volt vagy másfél óráig

– mondja a férfi.

A helyszínelés reggelig tartott. Aztán egy markoló visszatemette a lyukat. A férfi nagyon sajnálja a gyerek szüleit, akik, elmondása szerint, jó barátai. Azt is elárulta, hogy az ügynek nincs vége, őt a következő hetekben még ki fogják hallgatni a rendőrök. A rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja az esetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában