Gyenesdiás

2015.01.13. 18:35

Együtt szórakoztak a község nyugdíjasai a pótszilveszteren

Gyenesdiás - Pótszilvesztert rendezett a település a nyugdíjasklub tagjainak és a község szépkorú lakóinak.

Keszey Ágnes

Hagyomány már Gyenesdiáson, hogy az idősek napi disznóvágásból megmaradt finomságokat elteszik, és ezekből az új év első napjaiban kocsonyát készítenek, melyet a helyi nyugdíjasok a közös pótszilveszter alkalmával fogyasztanak el.

Finom falatok, jó hangulat: Tánczos Lászlóné, a gyenesdiási és Salamon Józsefné, a keszthelyi nyugdíjasklub elnöke vidáman töltötte az estét, csakúgy, mint a többi szépkorú. Fotó: Keszey Ágnes

– Ez egy vidám, közösségépítő és -formáló program. Nemcsak a helyi nyugdíjasklub tagjai vannak itt, hanem idős lakóink – köztük sok német ajkú is – és a keszthelyi szépkorúak egyesületének tagjai is vendégeink – mondta Gál Lajos polgármester, aki az est kezdetén köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte a közösségi összefogás fontosságát és sikereit, s méltatta a nyugdíjasklub aktivitását.

– Több, mint 50 éve alakult az egyesület. Nemcsak Gyenesdiáson szervezünk programokat, hanem más településekre is eljárunk: versenyekre, Ki mit tud?-ra, és nemcsak élménnyel, hanem eredményekkel térünk haza – mondta Tánczos Lászlóné, az egyesület vezetője. Marika néni elmesélte azt is, hogy igazi „mamás" süteményt, réteges és többször hajtogatott hájas kráflit készített, melyet aztán meg is kóstoltak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!