Gyenesdiás

2014.02.18. 12:00

Újra lesz Los an Gyenes

Gyenesdiás - Elkészült a település éves programnaptára, melyből kiderül, hogy a vendégeket ismét rengeteg nívós rendezvény várja.

Viola Beata

Áprilisban megnyitják a termelői piacot, mely egész évben tematikus programokat kínál. E hónap végén rendezik meg a hagyományos Rügyfakadás-Tavaszünnepet, júniusban pedig a pünkösdi szezonnyitót. Nem marad el a Süss fel nap! programsorozat, keretében sport- és bornapokkal, dixie olimpiával, s a keszegfesztivállal. Megrendezik a Havas boldogasszony búcsút, s a lovasok is ismét összemérhetik ügyességüket a Festetics versenyen, melynek programja két napos lesz. A harmadik Los An Gyenes rock n roll fesztivál ugyancsak élményt kínál, hiszen a koncertek mellett veterán autókat is megcsodálhatnak az érdeklődők. A szeptemberi, nagy múlttal bíró szüreti vigasság után harmadszor kerül sor a burgonya napra, majd novemberben a Márton-napi zöld est kínál programot. Hagyomány már a településen az adventi gesztenyesütés, s a Keszthelyi-hegységbeli óévbúcsúztató túra, mindezt idén is megtartják.

A Festetics vágta idén sem marad el, a lovasok nagy örömére. Fotó: Sámel József/Archív

A fenti programok mellett természetesen számos kiállítás, komoly- és könnyűzenei hangverseny és sportprogram is várja Gyenesdiás lakosait és vendégeit az idei évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!