Gombosszeg

2017.06.22. 18:40

Falunapi tábortűz és folkkocsma

Falunapot tartottak Gombosszegen, méghozzá nagy sikerűt, hiszen a hivatalos, 47 fős lélekszám ezúttal is a többszörösére duzzadt.

Civil Tudósítónktól

A múlt hétvégi eseménysorozat már szombat este elkezdődött egy folkkocsmával, ahol - tábortűz mellett - a Gyéres zenekar szolgáltatta a talpalávalót. Vasárnap délben szentmisével folytatódott az ünnep. A szervezők külön programelemként tüntették fel a söntés nyitását és zárását, de volt bőven egyéb közönségcsalogató kezdeményezés is.

Hogyan kertészkedik Pulcinella? Színpadon a Zirano
Fotó: a szerző

A Faluházban Monique Richert falugondnok vetítéssel illusztrált előadáson számolt be egy különleges túráról, melynek során kerékpárral bejárták Indiát és Thaiföldet. Az angol nyelvű előadáson Salamon János tolmácsolt. Ugyanitt, a helyi alkotók tárlatának keretében falra kerültek Nádas Péter, Végh Luca, Salamon Pál, Némethné Görgőy Zsófia, Gyerák Petra, Monique és Gerhard Richert, Szászi Horváth Edit, illetve a tavaly elhunyt dr. Horváth István alkotásai.

Bőséges bográcsgulyás és a pusztaedericsi rétes, valamint a házi sütemények kóstolása után a Dr. Papp Simon Általános Iskola diákjai léptek színpadra néptánccal; majd a hottói Ziranó Bábszínház fellépésén kiderült, miként kertészkedik Pulcinella. A hangulat a Takács család jóvoltából hágott a tetőfokára: ismét a 60-70-es évek dalaival szórakoztatták a közönséget.

Fekete Tünde

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!