Gazdaság

2015.10.13. 15:16

Miben élünk? – KSH-felmérés a lakáskörülményekről

Zalaegerszeg – A Központi Statisztikai Hivatal a háztartások lakáskörülményeit feltáró országos felmérést indított a hét elején.

Hajdu Péter

A KSH kérdezői Zala megyében 562 háztartást keresnek fel november végéig.Szekeres Jánosné, a KSH Zalaegerszegi osztályvezetője tájékoztatta a Zalai Hírlapot, miszerint november 30-ig tart a megyében a Miben élünk? – Lakásviszonyok 2015 címmel indított felmérés, aminek az adatfelvételét a KSH hajtja végre. A felmérés az ország közel 500 településén összesen 20 ezer véletlenszerűen kiválasztott háztartást érint.

Az összeírás átfogóan vizsgálja a háztartások lakáshelyzetét, a lakások és a lakóépületek minőségét. Az összeírók megkérdezik, mennyire elégedettek az emberek a lakásukkal, környezetükkel, milyen okból, hogyan változtattak lakást az elmúlt években, milyen lakásváltoztatási terveik vannak a közeljövőben. A felmérés kiterjed a háztartások lakáskiadásaira és lakásfenntartási problémáira, a korábban felvett lakáshitelekre, és az igénybe vett támogatásokra is.

A kérdésekre kétféle módon lehet válaszolni: a kérdező személyes közreműködésével, vagy interneten. A háztartásokat felkereső kérdezők hivatalos igazolvánnyal rendelkeznek. Az adatokat a KSH bizalmasan kezeli, felhasználásuk összesítve, egyedi azonosítás nélkül történik. A Központi Statisztikai Hivatal az eredmények feldolgozása után a felmérés eredményeiről széles körben nyújt majd tájékoztatást.

Zala megyében Gyenesdiás, Gyűrűs, Keszthely, Kiscsehi, Lenti, Nagykanizsa, Páka, Pusztamagyaród, Zalaegerszeg, Zalakomár, Zalaszántó, Zalaszentgrót, Zalaszentgyörgy, Zalaszentiván, és Zalavár településeken zajlik majd az adatfelvétel, amelynek során összesen 562 háztartást keresnek fel a KSH munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!