Gazdaság

2015.03.19. 16:30

Nyolc mázsa ponty - Haltelepítést végeztek két zalai horgászvízen

Kerkaszentkirály, Kerkafalva - A kezelésében lévő zalai horgászvizek közül két helyszínen is telepítést végzett csütörtökön a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége.

Gyuricza Ferenc

A halasítás során pontyot tettek a vizekbe, Kerkaszentkirálynál, a Kerka-patak holt-ágából kialakított kisebb állóvízbe három, Kerkafalván, az öt és fél hektár felületű Kéthatár-tóba pedig öt mázsa háromnyaras ponty került.

Tezás Tibor (jobbról) engedi a halakat a vízbe. Szemből Kálmán Elek, a kerkafalvai egyesület elnöke egy nagyobb ponttyal. Fotó: Gyuricza Ferenc

Utóbbi helyszínen Kálmán Elek, a szövetség égisze alatt működő Kéthatártó Horgász Egyesület elnöke elmondta: a korábbi évekhez képest ezúttal valamivel korábban került sor a halasításra, ám ez a helyi horgászok egyetértésével, tulajdonképpen az ő kérésükre történt. A szezon beindulása előtt ez már a második halasítás volt, tavaly decemberben szintén öt mázsa pontyot vásároltak.

– Szükség van erre, mert a halak ugyan leívnak a vízben, de a természetes szaporulattal ezen a tavon nem nagyon számolhatunk – sorolta az elnök, majd hozzátette, a Kéthatár-tavat nagyon kedvelik a környékbeli horgászok, hiszen a nyugodt, csendes környék miatt itt zavartalanul, s ráadásul szép természeti környezetben hódolhatnak a szenvedélyüknek. A civil szervezet közben a versenyére is készül, a helyi hagyományoknak megfelelően május elsején várják a horgászokat.

A csütörtöki telepítés miatt az említett vizeken szombat reggel hat óráig általános tilalom van érvényben.

Ezek is érdekelhetik