Gazdaság

2015.02.02. 18:25

A gazdasági együttműködésért

Zalaegerszeg - A megyeszékhely új városvezetésének hangsúlyos célja a helyi gazdaság erősítése. Ennek érdekében tegnap együttműködési megállapodásokat írtak alá.

Hajdu Péter

A város vezetése nevében Balaicz Zoltán polgármester a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökével, Mazzag Ferenccel, továbbá Doucha Ferenccel, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és egyben a VOSZ Zala Megyei Szervezetének elnökével írta alá az együttműködési megállapodást. Ebben az említett gazdasági és vállalkozói érdekvédelmi szervezetek vállalták, hogy elképzeléseikkel, ötleteikkel, illetve kompromisszumkészséggel segítik a megyeszékhely gazdaságfejlesztő tevékenységét. S viszont, a kis- és közepes vállalkozások hatékonyabb helyi támogatást várhatnak. Balaicz Zoltán polgármester a beszédében kitért arra, hogy a megyeszékhelynek eddig is a legfontosabb feladata volt a gazdasági szférával való kapcsolat működtetése. Az előző ciklusban létezett egy gazdasági szenátus erre a feladatra, de a ciklus végére kiüresedett.

Doucha Ferenc, Balaicz Zoltán és Mazzag Ferenc, kezükben a kölcsönös vállalásokat tartalmazó, aláírt megállapodásokkal Fotó: Pezzetta Umberto

- Azt várjuk az együttműködési megállapodástól, hogy a kamara, a VOSZ és a vállalkozásfejlesztési alapítvány segítségével olyan ötleteket, kreatív elgondolásokat tudjunk megvalósítani, amelyek a vállalkozóktól sokkal könnyebben érnek hozzánk, mint a közszférában dolgozóktól. Ha ezeket jól tudjuk alkalmazni, a forrásokkal úgy sáfárkodni, hogy újabb befektetők érkezzenek a városba, az mindannyiunkra pozitív hatással lesz - mondta többek között a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!