Gazdaság

2014.10.06. 09:13

109 új munkahely tízmillió eurós beruházással Nagykanizsán

Nagykanizsa - Tízmillió eurós beruházással bővíti nagykanizsai gyártóüzemét az amerikai Honeywell - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Pásztor András

A kormány úgy döntött, hogy a vállalat 10 millió eurós, 109 új munkahelyet teremtő beruházását 761 millió forinttal támogatja - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

A 12 ezer négyzetméteren működő gyár területe 5 ezer négyzetméterrel nő, az új egységben elektromechanikai alkatrészeket gyártanak majd - tette hozzá.

Arthur Simonetti, a Honeywell európai, közel-keleti és afrikai kormányzati kapcsolatok osztályának alelnöke (b2) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) a cég magyarországi beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2014. október 6-án. Tízmillió eurós beruházással bővíti nagykanizsai gyártóüzemét az amerikai Honeywell. A kormány 761 millió forinttal támogatja a mintegy 3 milliárd forintos, 109 új munkahelyet teremtő beruházást. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Szijjártó Péter ismertetése szerint a Fortune 100-as listáján is szereplő vállalatnak világszerte 132 ezer alkalmazottja van, Magyarországon nagyjából 550 embert foglalkoztat Budapesten és Nagykanizsán.

A hétfői fővárosi bejelentésen részt vett Cseresnyés Péter polgármester is, aki lapunknak elmondta: a Honywell közel húsz éve telepedett le a városban, ahol példaértékű munkahelyi körülményeket biztosít munkavállalói részére.

- Az elmúlt években kifejezetten jó kapcsolat alakult ki a cég vezetése és az önkormányzat között, hiszen a gyár korábbi munkahelyteremtési fejlesztéseit a város anyagilag is támogatta - hangsúlyozta Cseresnyés Péter, aki hozzátette: mindezek mellett a jogszabályi keretek betartásával a helyi rendeleteket is rugalmasan kezelte az önkormányzat, segítve ezzel az amerikai céget. A több mint száz új munkahely nemcsak a kanizsaiaknak, hanem a környező településeken élők számára is esélyt, lehetőséget jelent.

Hétfőn Arthur Simonetti, a Honywell európai, közel-keleti és afrikai kormányzati kapcsolatok osztályának alelnöke is köszönetet mondott a magyar kormánynak, majd bejelentette, hogy a fejlesztés eredményeként Nagykanizsa a cég stratégiai központja lesz.

Ez is bizonyítja, hogy az ország iránti befektetői érdeklődés nem csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!