Gazdaság

2014.04.06. 14:50

Palántapiaccal bővült a termelői vásár

Nagykanizsa - Szombaton került sor a vásárcsarnokban a Vásár(olj) Kanizsán! című termelői piac újabb alkalmára, mely ezúttal palántavásárral bővült.

Horváth-Balogh Attila

A vásár keretében Cseresnyés Péter polgármester sajtótájékoztatót tartott.

- Megkezdődött a palántaszezon, ezért gondoltuk úgy, hogy ennek a szegmensnek is van helye a termelői piacon - mondta a polgármester. Annál is inkább, mert ez az időszak hagyományosan erről szól a vásárcsarnokban. Itt szeretném megragadni a lehetőséget, hogy felhívjam a kertbarátok figyelmét: újra indul a Legszebb konyhakertek című országos verseny, s mindenkit arra biztatok, hogy minél többen jelentkezzenek. Hiszen a tavalyi versenyben is Nagykanizsáról futott be a legtöbb nevezés és igen szép sikereket tudhattunk magunkénak, ismételjük ezt meg idén is.

Bencze Györgyné csodaszép paprikapalántákat kínált a piacon  (Fotó: Szakony Attila)

A kiskanizsai Bencze Györgyné paprika-, paradicsom, kígyóuborka- és salátapalántákat hozott.

- A paradicsomok nagyon hamar elfogytak és igen keresett a kígyóuborka is. A paprika szintén fogy, ha kicsit lassabban is, a legnépszerűbb a Fehérözön fajta - árulta el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!