Gazdaság

2013.02.04. 18:51

Lehetséges módszer az elhelyezkedésre: beépülés

A proaktív állásteremtés módszereinek egyike például a beépülés, a szakértőként való megjelenés, a munkáltatók figyelmének felkeltése.

Horváth-Németh Krisztina

Beépülés talán egy kicsit furcsán hangzik, de a beépülés nemcsak a kémek és rendőrök számára hasznos módszer, ráadásul te titkolózás nélkül, nyíltan megteheted. Ha megvan a téma, amelyre karriert szeretnél építeni, akkor a hagyományos jelentkezésen túl több lehetőséged is van egy cégnél dolgozni.

Elmehetsz például önkéntesnek (ilyenkor nem kapsz fizetést), lehetsz gyakornok vagy junior munkatárs (ilyenkor szimbolikus fizetést kapsz).

A tanoncidőd alatt képezd magad minden számodra elérhető módon: olvass az interneten, szerezz be könyveket, és keress tanfolyamokat. Ez azért fontos, mert ha csak az adott cég szakmai ingerei érnek, könnyen megtorpan a fejlődésed.

Új és friss nézőpontokra van szükséged ahhoz, hogy valóban eredeti ötletekkel állhass elő.

Ha már bent vagy, százszor könnyebb lesz meglátnod a gyenge pontokat, és így javaslatokat tehetsz, megoldást adhatsz a rendszer hibáira.

Szerves és naprakész kapcsolatrendszered és szakmai tapasztalatod lesz.

Praktikus, ha a beépülést nem teljes munkaidőben végzed, vagy legalább tömbösíted a munkaidődet, így maradnak szabad időszakok, amikor átmeneti pénzkeresettel foglalkozhatsz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!