Gazdaság

2012.09.16. 20:26

Közel négyéves előkészítés után jött létre ez a nagyüzem Letenyén

Letenye – A határ menti fekvés, ami hosszú ideig hátrányt jelentett a városnak, most igazi előnnyé vált – fogalmazott vasárnap Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára a német Müller cég logisztikai központja és raktárbázisa avatóján.

Sámel József

A nemzetközi kereskedelmi vállalat tavaly vásárolt területet Letenyén, hogy új, 18 ezer négyzetméteres logisztikai központot alakítson ki. A raktárbázis augusztus elején már megkezdte működését, az ünnepélyes avatást azonban csak vasárnap tartották.

Az Európa-szerte 640 áruházzal és közel 27 ezer alkalmazottal rendelkező cég német tulajdonosa, Erwin Müller vasárnapi köszöntőjében kiemelte: a terület megvásárlásától számított hét hónap alatt sikerült felépíteni a létesítményt. Mindehhez persze nemcsak a kivitelező gyorsasága, hanem a letenyei hivatal, valamint az engedélyeket kiadó hatóságok rugalmassága is kellett. A mintegy 10 millió eurós beruházással a legmodernebb elvárásoknak is megfelelő logisztikai központ jött létre, amely a Németországból érkező áruk elosztóhelye lesz.

Mint azt Erwin Müller hozzátette: a raktárbázis tovább bővíthető, mely lehetőséggel élni is szeretnének, ezért a jövőben a Budapesten lévő egységeiket is Letenyére költöztetik. Mindez, a jelenlegi 300 munkahely mellett, újabb álláslehetőséget jelent a térségben élőknek.

A német cég tulajdonosa vasárnap egy gáláns felajánlást is tett: 5000 eurót ajánlott fel a Letenyén élő hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére.

– Közel négyéves komoly előkészítő munka eredménye, hogy ismét nagyüzemet avathatunk Letenyén – hangsúlyozta vasárnap Halmi Béla polgármester, aki hozzátette: a határ menti város valóban a legjobb terület ahhoz, hogy a cég innen ellássa a magyar, a szlovén és a horvát áruházait.

Az avatáson részt vett Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár is, aki jelezte: a magyar kormány anyagilag is támogatta a beruházást, hiszen a munkahelyteremtés kiemelt cél Magyarország számára. Az államtitkár egyúttal hangsúlyozta: Erwin Müller példaként állítható a magyar vállalkozók elé is, hiszen kitartó munkával európai céget épített fel. Letenyéről szólva pedig úgy fogalmazott az államtitkár, hogy ami éveken át hátránya volt a településnek, a határ menti fekvés, az most igazi előnnyé vált.

Mint az avatáson elhangzott: a letenyei elosztóhelyre az ulmi központi raktárból érkeznek majd a termékek, amelyekre itt főként a használatra vonatkozó és a biztonsági figyelmeztetéseket tartalmazó címkék kerülnek fel. A letenyei logisztikai központban jelenleg 300 fő dolgozik, de a karácsonyi időszakban 400 főre szeretnék bővíteni a létszámot. Kellenek is a dolgos kezek, hiszen – mint az elhangzott –: hamarosan a jelenlegi 13 ezer árucikk háromszorosa kerül majd feldolgozásra, a most használt 20 teherautó számát pedig 45-re emeli a német cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!