Gazdaság

2011.12.01. 17:00

Technikai problémák voltak az állami tulajdonú földek haszonbérleti pályázata kapcsán

A „Meghirdetett állami földek: kérdés van, hivatalos válasz nincs” című cikkünkben arról számoltunk be, hogy a gazdálkodók nem jutnak hozzá a pályázati csomagokhoz, és nem tudják, mi lesz az osztatlan közös tulajdonú állami földekkel. Ezzel kapcsolatban állásfoglalást közölt a Vidékfejlesztési Minisztérium.

MTI


Mint írják, a Nemzet Földalapkezelő Szervezet (NFA) október 26-án írta ki az állami tulajdonú földek haszonbérleti pályázatát. A pályázati csomagok eljuttatása az NFA területi irodáihoz az első néhány héten technikai problémák miatt akadozott, de a kiszállítás azóta folyamatos, a 45 napos határidő mindenkinek elegendő időt biztosít a részvételre. Emiatt senkit nem érhet hátrány. A Vidékfejlesztési Minisztérium célja a kis és közepes családi vállalkozások, valamint az állattartó gazdálkodások megerősítése, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy a gazdálkodók be tudják adni pályázatukat.
A Nemzet Földalapkezelő Szervezet most az 1/1 tulajdonú állami termőföldeket hirdette meg. Néhány napon belül elkészül az osztatlan közös tulajdonú állami földek pályázati kiírása is, így érdemes már most felkészülniük azoknak a pályázóknak, akik ilyen területeket bérelnének.   


Korábbi cikkünket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!