Gazdaság

2011.11.15. 18:43

Akár 1500 elbocsátott baranyai dolgozó is érkezhet Zalába?

Zalaegerszegen kaphat munkát mintegy ezer, ezerötszáz baranyai munkás - értesült a Pécsi Újság portálja. Mint írják, a pécsi Elcoteq nemrég elbocsájtott dolgozóiról van szó, akiket a Flextronics csábít Zalába - feltéve, ha vállalják a költözést. A portál tudni véli, hogy az erről folyó tárgyalások is már megkezdődtek.

zaol.hu

A portál információi szerint a Pécsett 500 munkahelyet létesítő Flextronics növelni szeretné egerszegi gyártókapacitását is, amelyhez elektronikában jártas munkaerőt keresnek. Az Elcoteq elbocsájtások után baranyai szakember lenne is.

Janovics László, a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója elmondta, a Flextronics valóban jelezte feléjük, hogy megnövekedett a munkaerő-igénye, miután a pécsi Elcoteq bezárt. A témában folyamatosan zajlanak az egyeztetések a cég és a munkaügyi központ pécsi kirendeltsége közt. 
Hogy pontosan hány egykori Elcoteq-dolgozó teheti át a székhelyét Zalaegerszegre, egyelőre nem publikus. Jó esély van azonban arra, hogy az új alkalmazottak jelentős része Pécsről érkezik a zalai megyeszékhelyre - írja a Pécsi Újság, mely a Flextronics International Kft.-t is megkereste, de a cégtől elektronikus levél formájában azt a tájékoztatást kapták, hogy az értesülést egyelőre „sem megerősíteni sem cáfolni" nem tudják.


A témára még visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!