Gazdaság

2011.09.08. 17:49

Zalában vetik a repcét, aratják a napraforgót

Zala megyében a repce csaknem 80 százalékát már elvetették a mintegy 15 ezer hektáros területen - közölte Fentős János, a Zala Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának osztályvezetője.

MTI

Aratják a napforgót is a megyében, a 4200 hektáros területen a korai fajtákból eddig 270 hektáron végeztek a betakarítással. Az átlagtermés hektáronként 2,2 tonna, ami közepes hozamnak számít. Kisebb területen, 315 hektáron vetettek idén burgonyát Zalában 22 tonna hektáronkénti termésátlag mellett a felét már felszedték a földből.
   
Idén néhány héttel korábban, a tervek szerint már szeptember közepén elkezdődik a mintegy 60 ezer hektáron termesztett kukorica betakarítása is. A becsült termésátlag hektáronként 6,8 tonna lehet, lényegesen kevesebb, mint az előző években. A tavalyi évben az átlaghozam hektáronként 7,3 tonna körül alakult, míg a korábbi évben elérte a 7,5 tonnát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!