Gazdaság

2011.09.25. 17:40

EuropTec: tervben van a bővítés...

Szombaton ünnepelte egerszegi működésének 20. évfordulóját a EuropTec Kft. Andreas Jenny, a társaság európai igazgatója a jelenleg 83 főt foglalkoztató megyeszékhelyi leányvállalat bővítését is kilátásba helyezte

Varga Lívia

- Ezt az évfordulót ma azért tudjuk megünnepelni, mert itt Zalaegerszegen húsz éve voltak és vannak emberek, akik célirányosan haladtak előre, megfelelő időben megfelelően cselekedtek és erőiket ide koncentrálták. Ezáltal vált az EuropTec Ipartechnika azzá, ami ma - fordult a cég udvarán megrendezett jubileumi ünnepségen a dolgozók s az EuropTec Kft. zalaegerszegi vezetője, Belső Gábor felé a társaság európai igazgatója.

 Andreas Jenny ezt követően a múltba kalauzolta hallgatóságát: a mai kft. csíráját 1991-ben  egy garázsszerű építményben, kevés dolgozóval és kevés géppel  egy Peter Kappeler nevű svájci férfi hozta létre. A társaság akkoriban kiváló minőségű esztergályos és marós alkatrészeket gyártott. 1995-ben aztán a garázsból kiköltözve új,  40 dolgozóra kialakított üzemcsarnok épült. A céget 1997-ben vette meg a -  Svájc mellett az USA-ban s Német- és Törökországban is jelen levő -  EuropTec, melynek zalaegerszegi leányvállalata által gyártott forgácsolt műanyagtermékeket ma  már Európa számos országában értékesítik.

 - 2005-ben aztán új üzemcsarnokot avattunk, ma 83 embert foglalkoztatunk itt. A következő bővítési lépcső pedig már tervezés alatt áll... - árulta el sokat sejtetően Andreas Jenny.
 
 - A Magyar Optikai Művek által megalapított ipari hagyományokra építve az EuropTec cégcsoport a legkomolyabb iparágakban, a repüléshez, az autóiparhoz, az óragyártáshoz, a computer-technológiához és mindenek előtt az orvosi iparhoz gyárt alkatrészeket, eszközöket. Ezek az iparágak jelentik Zalaegerszeg számára is a jövőt - mondta beszédében Gyutai Csaba polgármester.  - Úgy hallottam jövő hónaptól már 84 főt foglalkoztat a cég, mi arra bíztatnák önöket, ez legyen száz, kétszáz vagy még több. S ha itt elfogyna a terület, az ipari parkban még 460 hektár áll rendelkezésre...

 Ezt követően Belső Gábor és Horváth Csaba, a Zalaegerszegi Úszóklub elnöke névhasználói szerződést írt alá.

- Az EuropTec több mint öt éve biztosítja a támogatást számunkra. Versenyzőink a céggel együtt fejlődtek olyan szintre, hogy ma már nemzetközileg is elismert az úszóklub  - fogalmazott Horváth Csaba.
 
Az ünnepséget követően cégbemutatóval, majd a vorhotai sportpályán vidám családi nappal folytatódott a program.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!