Gazdaság

2011.07.12. 06:29

Bővítették az üzemet

A múlt héten történt meg a műszaki átadása annak az üzemcsarnok bővítésnek, amely a Pylon 94 Kft. telephely-bővítési pályázatának részeként valósult meg.

Hajdu Péter

 

- A támogatott beruházásból már csak az építéshez kapcsolódó pótmunkák vannak hátra, és folyik a csarnokon belüli technológiai szerelés, ami a munkánkhoz szükséges különböző darukat érinti. Az egész gyártás szervezettségére döntő hatással van az előkészítés színvonala. Azt szeretnénk elérni, hogy a raktárból a gyártásba kerülő anyag egy technológiai vonal mentén haladjon végig. Megpróbáljuk kiküszöbölni a párhuzamos szállítgatásokat, a gyártásközi felesleges tárolást. Szeretnénk elérni, hogy minden anyag a rozsdától, revétől tisztítva kerüljön a termelésbe, még a darabolás előtt. Ugyanis akár lánggal, akár plazmával vágjuk az acélt, a vágás minőségére nagy hatással van a felület minősége. Ezzel indítjuk a munkát, és az előkészítő üzemben szeretnénk még elvégezni azokat a műveleteket is, amelyek közvetlenül az acélszerkezet összeállítása előtt szükségesek, mint például az egyengetés, élhajlítás, fúrás. Ezt követően egységrakatokba tudjuk majd állítani az egy-egy munkahelyre, adott termékhez szükséges anyagokat, hogy a gyártás folyamán a dolgozónak ne kelljen azokat keresgélni. Így szervezettebbé, hatékonyabbá válik a termelés - foglalta össze a beruházás lényegét az ügyvezető.

Egyébként, mint elmondta még, az időközben bekövetkezett árváltozások és szükséges gépek miatt saját forrásból is ki kellett egészíteni a beruházást, melynek értéke a végén eléri a 250 millió forintot. Ez a fejlesztési folyamat már évek óta tart a cégnél. 2009-ben, a válság évében 173-as létszám mellett 218 milliós fejlesztést hajtottak végre, tavaly a létszám 203-ra nőtt, és 190 millió forint volt a beruházások értéke. Idén június végéig 246-ra nőtt az átlagos létszám az említett 250 milliós beruházás mellett, s még vannak távlati terveik. Az építkezés befejeződött, a múlt héten megtörtént a műszaki átadása is

Hiány van szakemberekből

Hiány van szakemberekből

Arra a kérdésre, a fejlesztések nyomán lesz-e elég szakképzett dolgozó, Kámán János elmondta, ez valóban gond. Sem a forgácsolás, sem a hegesztés területén nem kielégítettek az igényeik. Remélik, megnő a fiatalok érdeklődése a gépipari szakmák iránt, továbbá lesznek sikeres felnőttképzési projektek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!