Gazdaság

2011.04.13. 17:27

Göcseji Éléskamra: új üzlet nyílt a belvárosban

A zalaegerszegi Dísz téren szerdán délelőtt zalai élelmiszerek előállítói, őstermelők, kisvállalkozók fogadták kóstolóra a járókelőket, egy újonnan nyitott kis élelmiszerüzlet bejárata mellett.

Hajdu Péter

Kóstolóval, s lenti néptáncosok műsorával kísérve megnyílt a Göcseji Éléskamra nevű üzlet a megyeszékhelyi városközpontban. A tulajdonos, Doszpoth Ibolya és családja arra vállalkozott, hogy az évtizedes kereskedői és háztáji gazdálkodói tapasztalat birtokában olyan boltot nyit, amelyben ritkábban vásárolt különlegességek – gyümölcsaszalványok, házi lekvárok, mézkészítmények – mellett a napi fogyasztású élelmiszerek többségét is helyi termelőktől szerzik be.


– A családom őstermelőkből áll, a gyerekeim például zöldségtermesztéssel foglalkoznak, s hamarosan magunk állítjuk elő a tejtermékeket is. Több Göcsej védjegyes terméket forgalmazunk, és még bővíteni szeretnénk ezek körét – említette az üzlettulajdonos a termékkörükről, amelynek döntően helyi, környékbeli eredetében látja azt a kuriózumot, amivel meg akarja vetni lábát a nem kis kereskedelmi konkurencia közepette.

Az üzletet Magai Ágota becsvölgyei, Gyutai Csaba zalaegerszegi polgármester és Doszpoth Ibolya nyitotta meg a vásárlók számára.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!