Gazdaság

2011.02.24. 19:00

Jöjjenek az oroszok! Eredményesnek ígérkező kapcsolatok

Hévíz vendégforgalmának növekedését jelentős mértékben befolyásolhatja az orosz turizmus. Ennek tudatában a napokban 3 fős hévízi delegáció vendégeskedett Moszkvában.

Horányi Árpád

A Papp Gábor polgármester vezette képviseletben Kepli József alpolgármester és Polgár Tibor, a térség nagy befektető vállalkozásaként a sármellék–zalavári repülőtér érdekeltségében is jelen lévő SCD Group vezérigazgató-helyettese utazott.

– Az orosz turisztika egy helyi képviseletének megkeresésére, még a múlt év őszén szakmai megbeszéléssel kezdődött a személyes kapcsolat – említette a látogatás előzményét Papp Gábor. – A meghívásukat a programtervvel együtt örömmel fogadtuk. Fontosnak tartjuk, hogy a turistaforgalommal összefüggésben képviselve legyen a régiónk repülőtere, ezért kértünk delegáltat az üzemeltetőktől, hiszen csak a légiközlekedéssel együtt nyílhat meg az igazi lehetőség az orosz turisztikai piac előtt.

Papp Gábor a tárgyalásokról szólva eredményesnek ígérkező kapcsolatépítésekről beszélt.


– A moszkvai Magyarok Házában tartottunk egy prezentációt, amelyen jelen voltak az ottani utazási irodák, valamint a Magyar Turizmus Zrt. kinti képviseleteinek utazásszervezői – említette a programról. – Mivel a városunk nagyrészt ismert már a képviseletek előtt, hangsúlyosabban a tervezett fejlesztésekről szóltunk. Bemutattunk továbbá egy orvosok által készített ismertetőt is, ami a gyógyászatot jeleníti meg, mint Hévíz egészségturisztikájának speciális kínálatát.

A hévízi delegáció a turisztikai témában kormányszinten is folytathatott tárgyalást: találkoztak Nazina Nadezsda Alexandrovna sport, turizmus és ifjúságpolitikáért felelős miniszterhelyettes asszonnyal, továbbá az orosz egészségbiztosítási képviselettel, az utazásokat szervezők oroszországi egyesületének elnökével, ellátogattak a belügyi tárca 1200 ágyas kórházába, s megismerkedtek egy szórakoztató szabadidőközpont működésével is.

– A látogatásunk eredményessége érdekében két dolgot tartottunk szem előtt: egyrészt beszámolni valamennyi kínálati lehetőségünkről, valamint megismerkedni mindazzal, ami az orosz piacon igényként merül fel – summázott Papp Gábor. – Az utazási lehetőségek biztosítása érdekében szó esett Moszkva és a mi régiónkbeli repülőtér közti charter járatok rendszeressé tételének lehetőségeiről azzal a szándékkal együtt, hogy az összeköttetést később akár menetrendszerű járatok biztosíthatják. Az orosz egészségügyben hangsúlyos a rehabilitáció, ennek biztosításáért olyan európai helyekkel keresik a kapcsolatot, ahol megoldott a légiközlekedés.

A piac erősítése érdekében felmérő elemzések is készültek. Igyekeztek megismerni, hogy mik azok a desztinációból jelentkező kívánalmak, amelyeknek megfelelve Hévíz egy jelentős új vendégkört képes megnyerni.

Az alakuló kapcsolatot Hévíz teljes vendéglátói struktúrájának javára igyekeznek kamatoztatni.

– Az érdeklődés eleve annak köszönhető, hogy Hévízen bőséges és minőségi a szálláshely-kapacitás, ami ráadásul az apartman házaktól az ötcsillagos szállodai szolgáltatásig bezárólag nagy változatossággal párosul – folytatta Papp Gábor. – Mindezzel együtt speciális rehabilitációs kezelések sokaságára adott a lehetőség, amelyek a magánszálláshelyekről ugyanúgy elérhetőek, mint a szállodákban. 


ÁLLAMKÖZI BETEGBIZTOSÍTÁS
A találkozónak figyelmet szentelt a média, a tárgyalások befejezését közös sajtótájékoztató követte. „A soros lépés az lesz, hogy felmérjük: pillanatnyilag milyen nehézségek merülnek fel a gyógyászati szolgáltatások államközi betegbiztosítási rendszerben való érvényesítése során, hogyan lehet ezeket kiküszöbölni. Ennek érdekében kormányzati szintű tárgyalásokat is kezdeményezünk” – mondta a látogatást követő tennivalókról a polgármester. 


Kapcsolódó dossziénk: 
Turizmus


További cikkeket talál Hévízről a kapcsolt anyagok között!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!