Gazdaság

2010.11.24. 19:11

Közfoglalkoztatási programmal

Foglalkoztatottság tekintetében az elmúlt évtizedekben nem volt, s jelenleg sincs jó helyzetben a térség. Pedig készültek előrelépést célzó stratégiák. Egyik ezek közül a Zalaszentgróti Foglalkoztatási Paktumhoz kötődik, melynek munkájáról, jövőbeni elképzeléseiről a minap készült beszámoló a ZalA-KAR Térségi Innovációs Társulás polgármesterei számára.

Sámel József

Ebben szerepel, hogy a 2004-ben hatvankettő szervezet által megalakított paktum keretében létrehozott társaság évek óta „kezeli” a térségi közmunkát, irányító személyeket képeztek ki, pályázati pénzekből pedig a munkaeszközöket is be tudták szerezni.

A térség aprófalvas szerkezetéhez igazodva több programot dolgoztak ki, s indítottak be. A jövő évre egyebek mellett célul tűzték ki, hogy több települést érintő értékteremtő közfoglalkoztatási programot indítanak. Egyebek között a felszíni vízelvezető rendszerek, valamint zöld területek tervszerű felújítása, építőipari brigád és kertészet működtetése, önkormányzati épületek, túraútvonalak felújítása, karbantartása szerepel a projekt tervezett tennivalói között.

Természetesen tovább kívánják működtetni a hagyományos közmunkaprogramot, s folyamatosan frissítik az ezzel kapcsolatos adatbázist. A tartós munkanélküli réteg további lecsúszásának megakadályozása érdekében önellátó falusi gazdaság, helyi termék-előállítás és piac alapjait szeretnék lerakni a Szociális Földprogram hatékonyságának növelésével. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!