Gazdaság

2010.05.13. 18:23

Keszthelyen a legdrágább a távfűtés? A városban cáfolják

A keszthelyi Városüzemeltető Kft. cáfolja a Magyar Energia Hivatal által a minap közzétett árellenőrzési táblázat azon adatait, miszerint az általa nyújtott távhőszolgáltatás országosan a legdrágább.

zaol.hu

A lakásonkénti éves átlagos távfűtési költség meghaladja a 260 ezer forintot, míg az országos átlag 191 ezer forint. Végh Szilárd, a vállalkozás igazgatója szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint: „A tényleges és valós adatokat figyelembe véve, Keszthely városában a távfűtéses lakás átlagos éves költsége 178 ezer 762 forint.” Az Energia Hivatalt módosításra kérte az igazgató.


Kétszeres különbség is van a távfűtési költségekben egyes városok között
A Magyar Energia Hivatal adatai szerint Magyarország 85 távhőellátója közül a keszthelyi a legdrágább: egy átlagos lakás éves távfűtése itt 260 ezer forintba kerül, míg a legolcsóbbnak számító Siklóson 129 ezer forintba - adja hírül a hírTV.
A hivatal most először hozott nyilvánosságra egy, az ország összes lakossági tarifáját összehasonlító táblázatot. Általában az látható, hogy a nagyobb, több tízezer ügyfelet ellátó cégek olcsóbbak, míg a kevesebb otthont kiszolgálók drágábbak. A lista alapján a budapesti Főtáv árai átlagosnak mondhatóak, a fővárosban évi 173 ezer forintba kerül egy átlagos lakás fűtése. Ugyanakkor Kecskemét, Miskolc, Debrecen, Pécs és Győr is olcsóbb.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!