Gazdaság

2010.03.23. 03:26

Vissza a munka világába

Tótszerdahely - Egyelőre két helyszínen, hétfőn megkezdődött a Mura Menti Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálat projektjébe bevont 50 halmozottan hátrányos helyzetű ember első két csoportjának a képzése, mely a munka világába való visszatérésüket segíti elő.

Szalabán Attila

A szolgálat még tavaly nyert több mint 44 millió forintot az Európai Uniótól, ebből a pénzből valósíthatják meg a projektet. A képzéseket a közbeszerzési eljáráson kiválasztott Szombathelyi Regionális Képző Központ bonyolíthatja le, az erről szóló szerződést tegnap írta alá Tislér István, a szolgálat elnöke és Takács György, a vasi szervezet igazgatója.

- Több mint kétszáz ember közül, alkalmassági vizsgákkal választottuk ki azt az ötvenet, akik részt vehetnek a képzéseken - ecsetelte Mozsolics Klára szolgálatvezető. - Több fajta tréning keretében készítik majd fel őket a szakemberek a munka világába való visszatérésre: többek között informatikai, tanulástechnikai ismereteket szerezhetnek. Ma Letenyén és Szepetneken kezdték meg a tanulást, de indul hasonló képzés Muraszemenyén és Bázakerettyén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!