Gazdaság

2009.09.07. 07:42

"Miénk lett a magyar termékek Oscar-díja" - Nagydíjat kapott a hévízi szálloda

Hévíz - Méltán lehet büszke a megye, mivel az idén első ízben, a szabadidő kulturált eltöltése, turizmus témakörre kiírt Magyar Termék Nagydíjat az Európa hírű, hévízi NaturMed Hotel Carbona nyerte el.

Mórocz Zsolt

Neve mostantól etalonként cseng a szakmában. A megtisztelő elismerést s a vele járó díjat szerdán vehette át Dr. Lukács Ferenc vezérigazgató a Parlamentben. Mint ahogy a neve is mutatja, a Magyar Termék Nagydíjjal azokat termékeket díjazzák, melyek objektív mércével is a legjobbak. 


Dr. Lukács Ferenc vezérigazgató örül, ez az elsô olyan elismerés, mely nem csupán szakmai, hanem országos jelentőségû díj, mellyel szolgáltatási rendszerüket értékelték
Fotó: Temesi Hilda

Referencia értéküket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a főhatóság minden eddiginél alaposabb, mélyrehatóbb vizsgálat után mondta ki, ők a legjobbak. Górcső alá vették a hotelben zajló munkafolyamatokat, a személyzetet szakmai és emberi szempontok alapján értékelték, de éppúgy vizsgálták a cégvezetés szisztémáját, a ház logisztikáját, gasztronómiáját, s az összes szolgáltatási szakterületet. Talán nem is meglepő a díjazás, mivel a mára már piacvezetővé vált, sportolók, művészek kedvelt szállodáját csak budapesti ötcsillagos hotelek előzik meg. A 2000 - ben magánkézbe került NaturMed Hotel Carbona, - mely azóta 5,5 milliárdos fejlesztéseket tudhat a háta mögött - legalább háromezer törzsvendéggel büszkélkedhet, ahol valóban érvényesül a lélek és test harmóniája. Tevékenységét a szakma és a vendégek is elismerik, ötödik éve kapja már meg az Év wellness szállodája és az Év wellness központja kitűntető címeket. A Magyar Termék Nagydíj ezek közül is kiemelkedő jelentőséggel bír.


Az idén első ízben, a szabadidő kulturált eltöltése, turizmus témakörre kiírt Magyar Termék Nagydíjat a hévízi NaturMed Hotel Carbona nyerte el
Fotó: Temesi Hilda

- Úgy is mondhatnám, miénk lett a magyar termékek Oscar díja - mondta büszkén Dr. Lukács Ferenc vezérigazgató - Ez az első olyan elismerés, mely nem kifejezetten szakmai díj, hanem országos jelentőségű, mellyel szolgáltatási rendszerünket értékelték. Mi voltunk az első akkreditált gyógy-, és wellness szálloda Magyarországon, s úgy gondolom, hogy hotelünk elsősorban szolgáltatásainak mennyisége és minősége alapján emelkedik ki a többi közül. Az általunk kialakított gyógyászati és wellness szolgáltatási rendszer magyar szellemi termék, magyar munkaerővel, zömében magyar kiegészítő termékekkel. A ház fő előnye abban rejlik, hogy egy helyszínen tudja magas színvonalon nyújtani a hagyományos gyógyászati és naturmedicinális- wellness kezeléseket. Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a vendégeink minőségileg kifogástalan környezetben tölthessék szabadságukat, hiszen ez nagy mértékben hozzájárul a teljes kikapcsolódáshoz. Az a tapasztalat, hogy létezik hazánkban egy réteg, aki kifejezetten keresi a magyar termékeket, a díjazottakat különösen. Mi felkészültünk, hogy ezt a címet megfelelően tudjuk kommunikálni s éljünk a vele járó előnyökkel. Azonban itt sem állunk meg, folyamatosan fejlődni és fejlesztünk a jövőben is. Nem jön el az a perc-pillanat, amikor azt mondhatjuk, hogy munkánkat befejeztük, hisz ez az a terület, ahol folyamatos a fejlődés.

Hogy ez mennyire igaz, alátámasztja többek között a következő évre tervezett 250 millió forintos fejlesztési terv és készülnek a leendő MotoGp futamaira érkező vendégek fogadására. Szintén sokat mondó, hogy a szállodában defibrillátor van, s a vendégtérben dolgozó személyzet elvégezte az elsősegélynyújtó tanfolyamot valamint alkalmazkodva a vendégkör folyamatosan változó összetételéhez, különböző nyelvi tovább-képzéseken vesznek részt. 

A Magyar Termék Nagydíj eddigi történetében az idei évben először jutalmaztak az értékelők szolgáltatást, szellemi terméket, melynek meghirdetésére felfigyelve a szálloda vezetése – aki úgy érezte, hogy már elég sokszor bizonyított a szakmai palettán – nem habozott, hanem pályázott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!