Gazdaság

2009.09.05. 04:29

A szeptember még jobb lesz

Hévíz - A tavalyi nyári vendégszámot meghaladó forgalmat bonyolított le a tófürdőn a Szent András Reumakórház Kft. azzal együtt, hogy augusztusban csaknem 150 ezer főt fogadhattak.

Horányi Árpád

Amint arról dr. Hegedűs Lajos, a tavat működtető gyógyintézmény ügyvezető igazgatója tájékoztatott, a leglátogatottabb augusztusi napon idén félezerrel több vendég kereste fel a gyógytavat, mint a tavalyi legforgalmasabb napon. E rekord látogatottság augusztus 21-én volt, amikor összesen 6349 vendég váltott belépőt a tófürdőbe. Kiemelte: nyilvánvaló, hogy a jellemző érdeklődés a fürdőben megvalósuló folyamatos fejlesztéseknek köszönhető, s ez az év hátralevő részét tekintve is bizakodásra ad okot.

- Hévízen augusztussal nem ér véget a szezon, ősszel, amikor hagyományosan a hosszabb kúrákra érkeznek a vendégek, folytatódó élénk forgalomra számítunk - hangsúlyozta. Számokat közölve hozzátette: az augusztusi bevétel 164 millió forintra rúg, ami az elmúlt évek legjobb havi eredménye, komoly előrelépés a 2008-hoz és 2007-hez képest, a 2006. évi augusztusihoz viszonyítva pedig kereken 20 millió forinttal több.

A fejlesztések pozitív hatását igazolóan beszélt arról, hogy a tófürdő idén januártól augusztus végéig 641 millió forintos árbevételt ért el, ami közel másfélszerese a 2006-os év azonos időszakában jelentkező összes bevételnek.

A tófürdő fejlesztési programja pedig idén újabb mérföldkövéhez érkezett, a február óta tartó építkezésről dr. Hegedűs Lajos elmondta, hogy az nem zavarja a vendégeket, így nem befolyásolta számottevően a forgalmat sem. Most minden feltétel adott ahhoz, hogy az eredeti terveknek megfelelően, október végén megnyithassák az új épületet. Mindezzel együtt éves szinten nagyságrendileg a tavalyihoz hasonló vendégforgalomra számítanak. Az augusztusi eredménnyel összességében ncs számottevő változás a múlt év első nyolc hónapjához képest. A vendégszám ezen időszakban is jóval meghaladta 700 ezret. A kft. meggyőző eredményességgel működik, a pénzügyi válság ezen a területen csak mérsékelten érezteti hatását, a gyógyturizmus stabil ágazat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!