Gazdaság

2009.08.12. 05:28

Feltúrták a várost: a zavartalan villamosenergia-szolgáltatás a cél

Nagykanizsa - A napokban befejeződik a város villamos hálózata rekonstrukciójának Erzsébet téri üteme. A beruházásra a szolgáltatás zavartalansága érdekében van szükség.

zaol.hu

Mint ahogy azt jó ideje bizonyára olvasóink is érzékelik: a város több pontján folynak föld alatti munkák. Itt is egy földhalom, meg ott is, túrások garmadájával találkozhat a járókelő. A felszín megbontásával járó munkák egy része, de legfőképpen a belvárosban zajlók, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt.-hez köthetők - a szolgáltató meglévő villamos hálózatát korszerűsíti. A fejlesztéssorozat részeként a városközpontban egy csaknem 5 kilométer hosszúságú, 11 kilovoltos kábelszakasz cseréjére, új kivezetések létesítésére, valamint új alállomás üzembe helyezésére kerül sor - tudtuk meg Varga Ivett kommunikációs munkatárstól.

- Társaságunk folyamatosan végez hálózati fejlesztéseket, melyek célja az üzembiztos, ügyfeleink számára zavartalan villamosenergia-szolgáltatás, az esetleges hibalehetőségek megelőzése - mondta a szakember. - A nagyszabású kanizsai beruházás munkálatait több szakaszban végezzük. A Kalmár út, Király út, Erzsébet tér déli oldalának kábelfektetési munkálatai befejeződtek, jelenleg már csak az utóbbi északi oldalán dolgozunk, ahol e napokban befejezik kollégáink a munkát a munkagödör bezárásával. Azonban hamarosan újabb szakasz felújításába kezdünk a könyvtár és a Széchenyi tér környékén, illetve a város többi pontján.

Varga Ivett elmondta: a teljes beruházás várható befejezése október közepe. Hozzátette: a felújítás az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. saját beruházásában valósul meg. Szerettük volna azt is megtudni, hogy mennyiből, kérdésünkre azonban az üzleti titokra való tekintettel nem válaszolt a kommunikációs felelős.

Egyébként a város területén zajló rekonstrukciós folyamat részeként a közelmúltban a Sugár út egyik szakaszán került sor az elavult, ötvenes években készült világító kandeláberek, illetve a hozzájuk kapcsolódó kábe-lek cseréjére. Utóbbi esetben az érintett szakasz mentén több helyütt megújult a gyalogjárda is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!