Gazdaság

2009.04.14. 02:27

Lokálpatrióta szellem jellemzi a kamarát

Nagykanizsa (hba) - Az elmúlt évben örvendetesen gyarapodott a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara taglétszáma, miközben előrelépés történt az önkormányzattal való együttműködés terén is.

zaol.hu

Erről Dr. Polay József elnök tájékoztatta lapunkat a szervezet minapi küldöttgyűlése után. Elmondta: új tagjaik közül néhányan a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarából léptek át, felismerve a lokálpatrióta összefogás fontosságát.

- Megállapíthatjuk, eseményekben gazdag év van mögöttünk - mondta dr. Polay József. - Több olyan rendezvényünk is volt, amelyek megmozgatták a vállalkozókat. Érdekeiket képviselve tárgyalásokat folytattunk az önkormányzattal, s újabb, a helyi vállalkozóknak nyújtandó kedvezményekről sikerült megállapodnunk. Az elmúlt időszakban 15 taggal bővült kamaránk létszáma, amely komoly fegyverténynek minősíthető, annak tükrében, hogy országos szinten csökkenő tendencia tapasztalható.

Dr. Polay József jelezte: tagjaik számát egyfajta kampánnyal is igyekeztek növelni, amelynek eredményeként négyen a megyei szervezetből léptek át, felismerve a helyi összefogás fontosságát. Tisztújításra is sor került: Mádé Károlyt, a DKG-EAST Zrt. vezérigazgatóját általános alelnöknek választotta meg a küldöttgyűlés, az ipari tagozat élére pedig Miklós Zsolt, a Kanizsa Trend Kft. ügyvezetője került. Az elnökség tagja lett Krihó Zsuzsanna és Petró Gyula, a posztjáról távozó Czoborné Dr. Pintér Ildikó pedig tiszteletbeli alelnök lett.

Ezek is érdekelhetik