Gazdaság

2009.04.20. 02:29

Elküldik a Bognár Szörp dolgozóit

Zalaegerszeg (hp) - Nem állt meg a múlt héten sem a leépítési hullám. Csoportos létszámleépítés kezdődött a Bognár Szörp Kft.-nél.

Hajdu Péter

Szerkesztőségünkbe eljutott információ szerint megkezdődött a csoportos létszámleépítés a pölöskei szörp-üzemben. Kovács Csabától, a cég egyik volt alkalmazottjától megtudtuk, hogy mindenki megkapta a hivatalos tájékoztatást a leépítésről, amely szerint május 11-től kezdődik a volt dolgozók felmondási ideje. Érdeklődésünkre a Bognár Szörp Kft.-nél végbemenő leépítés tényét a munkaügyi központban is megerősítették. Mint megtudtuk, múlt héten történt meg a bejelentés, miszerint 132 dolgozót bocsátanak el.

A pölöskei munkáltató által bejelentett létszámmal együtt a megyében ez év elejétől elbocsátottak száma megközelíti az 1200-at.

E körülmények között nagy jelentősége van minden munkahely feltáró programnak. A zalaegerszegi munkaügyi kirendeltség és szolgáltató központ állásbörzét tart szerdán, a Keresztury Dezső ÁMK Hangverseny- és Kiállítótermében. Mint Hegyi László, a munkaügyi kirendeltség és szolgáltató központ igazgatója elmondta, 180 munkáltatót hívtak meg az eseményre. A megkeresett munkáltatók eddig mintegy 330 álláslehetőségről tettek említést, de ezek a számok még növekedhetnek.

Nyárig bővülni fog a Decentralizált program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért nevű munkaügyi projekt. A tavaly év eleje óta folyamatosan működő programban több mint 550-en vesznek részt zömmel képzések, és bértámogatás formájában. Az eddigi célcsoportok hamarosan egy újabbal bővülnek. A 2008. szeptember 1. után a gazdasági válság miatt elbocsátottak számára is lehetőség nyílik a részvételre. 


Korábbi hírek a Bognár Szörp Kft-ről:

2009. március 17.
Mi a gond a pölöskei szörpüzemnél? A dolgozók hetek óta nem jutnak be a céghez!   
Aggasztó hírek keringenek a Bognár Szörp Kft.-ről. Ottjártunkkor, a hónap elején még volt termelés, a kijövő dolgozók annyit mondtak, féltik a munkahelyüket

2009.03.25.
Van remény! Ismét termelhet a pölöskei szörpüzem
Egy hete meg kilátástalan helyzetről, elmaradt bérekről, összeomló cégről számoltunk be a pölöskei  Bognár Szörp Kft. kapcsán, ám úgy tűnik, van remény,  az üzemet bérlő cég ugyanis  bejelentette: újraindítja a szörpüzem tevékenységét. A korábbi dolgozói létszámból egyelőre 30-40 embert alkalmaznak a korábbi termékkör előállítására, mint mondták, „változatlan, jó minőségben". 

Az elmúlt hónapokban több zalai cégtől is küldtek el dolgozókat.  Gondok vannak a Zala Bútornál, a Flextronics 400 embertől válik meg, a zalalövői Elanders Hungary Kft. 95 dolgozóját küldték el, a felszámolás alatt álló, 73 főt foglalkoztató Kanizsa Ruhaipari Szövetkezetnél csoportos létszámleépítést jelentettek be, leépítettek a Pannon Produkt Kft-nél és a Log Zrt.-nél  is. A nagykanizsai fényforrásgyárban az izzólámpa-, autólámpa- és üveggyár termelési volumenének csökkentése miatt 227 embert, a zalaegerszegi alkatrészgyárban pedig 42 főt bocsátanak el, s a Zalabaromfinál több mint 600 dolgozót érint az elbocsátás.

Olvassa el dossziénkat a zalai leépítésekről itt.

Ezek is érdekelhetik