Gazdaság

2009.04.02. 02:27

Bemutató vendéglátóknak

Keszthely - A válságos időknek ellentmondó felhozatallal nyitotta kapuit tegnap a Hoventa vendéglátóipari szakkiállítás a Hotel Helikonban. Közel harminc standon gazdag, látványos kínálattal jelentek meg a szereplők.

Horányi Árpád

A város képviseletében Pálinkás Róbert alpolgármester a minőség és az újdonságok jelentőségét hangsúlyozta, s mint a sikeres turistaszezon zálogát ajánlotta a felhozatalt a közönség figyelmébe. Baldauf Csaba, a Magyar Szállodaszövetség régióvezetője kiemelte, hogy a kiállítók azt az optimizmust is reprezentálják, amivel versenyhelyzetben lehet maradni a recesszióval jellemzett környezetben.

Jelképes útbaigazítást adott Etele Csabáné, a rendezvény szervezője. Mint mondta: ritkán látható együtt az a kínálat, amely az apróságoktól a nagyobb beruházások körébe tartozó felszerelésekig megtekinthető ezúttal. A rendezvényt azzal a céllal szervezték, hogy hatékony segítséget adhassanak a vendéglátóknak az újdonságok, a mind magasabb színvonalú szolgáltatások nyújtásához.

Az igényes környezetben számos olyan termék megtalálható, amelyek a szezonnyitás fontos kellékei, s amelyekből rendszeresen frissítésre szorulnak a készletek. A bemutató fő profilját a korszerű konyhatechnika jelenti, de a termékkóstolók, látványosságok között is uralják a terepet a különlegességek: kávémixek, zöldségszobrászati munkák, karamellfigurák szemnek, szájnak szólnak, s figyelmet szentel a kiállítás a húsvétra való készülődésnek is.

A mostani kiállítás a Hoventa vidéki rendezvényei között jubileuminak számít: a zalai Balaton-parti városban immár 10. alkalommal szervezték meg. Fontossága idén visszaigazolást nyert: tavaly ugyanis nem rendeztek Hoventát Keszthelyen, a keresleti és kínálati oldal azon-ban visszaigényelte a programot.

A két napon át tartó kiállítás a térség 3 megyéjére szólóan igyekszik kiszolgálni a vendéglátóipart, várva az érdeklődőket, a zalaiakon túl Vasból és Somogyból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!