Gazdaság

2008.10.21. 02:26

Sikeres projekteket indítottak útjukra

<b>Keszthely</b> (pe) - Foglalkoztatási fórumot rendezett tegnap a Keszthely és Hévíz Térsége Foglalkoztatási Paktum a Balaton Kongresszusi Központ és Színház Simándy-termében.

Petrovics Ernő

- A paktum nemrég az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól csaknem tízmillió forintot nyert további működésének ez év áprilistól 2010 márciusáig való finanszírozására - kezdte köszöntőjében Kapcsándy Mária, a Keszthely és Hévíz Térsége Foglalkoztatási Paktum tizenkét tagú irányítócsoportjának elnöke. Beszámolójából kiderült: a szervezet számos projektet indított útjára, melyek egyike révén jött létre a pár hónapja megnyitott Gondviselés Háza. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetével karöltve, fogyatékkal élők számára létrehozott intézményben nappali elhelyezést biztosítanak, s a munkaerőpiacra visszasegítő foglalkozásokat is nyújtanak a szakemberek a rászorulóknak.

Királyné Kerék Anikó, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Hálózat Nyugat-dunántúli Regionális Irodájának vezetője a programon elmondta: a Nyugat-Dunántúlról irodájukhoz benyújtott 167 pályázatból csaknem hatvan részesült tavaly támogatásban, mintegy 548 millió forint értékben. Hozzátette, hogy az elmúlt esztendőben az OFA 200 millió forintot osztott szét a pályázó foglalkoztatási paktumok továbbműködésére, melyből a Keszthely és Hévíz térsége paktum is részesült. Megjegyezte: a közalapítvány idén is számos pályázati kiírással, anyagi támogatásokkal segíti majd a munkaerőpiac-ra visszakerülni szándékozókat.

Ezek is érdekelhetik