Gazdaság

2008.05.06. 02:25

Pénteken szombat?

Zalaegerszeg (szj) - Megbüntette a Parkoló-Gazda Kft. május másodikán az Egerszeg-kártyával várakozó autósokat, annak ellenére, hogy az ünnepi munkarend-változás miatt szombatnak számított a szóban forgó péntek.

Szabó Judit

Ezen háborodott fel egyik olvasónk, aki egyértelműnek vette, hogy a parkolás is szombati rend szerint zajlik, Egerszeg-kártyásként tehát nem kell jegyet vennie. A 4800 forintra büntetett telefonáló a maga igazának bizonyítékát látta abban, hogy zárva találta a kft. irodáját.

A parkolóőrök pénteken pénteki munkarend szerint dolgoztak, és jogosan büntettek, közölte Manesz István, a kft. ügyvezetője. Az irodájuk pedig nyitva volt 15 óráig, utána azért nem, mert leltároztak, tette hozzá. A cég soha nem igazodott a munkarend-változásokhoz, hiszen a parkolóőrök minden szombaton dolgoznak. Így tettek például április 26-án, amikor mások ledolgozták a pénteket. Ők viszont szombati szabályokat alkalmaztak - azon a napon nem is büntették meg az Egerszeg-kártyásokat. A félreértések miatt ugyanakkor visszavonják a kártyával parkolók május másodikán kiszabott büntetését, ha felkeresik az irodát, mondta az ügyvezető. Hasonló esetben pedig legközelebb előre közzéteszik, hogy náluk milyen nap lesz.

Ezek is érdekelhetik