Gazdaság

2006.12.07. 03:27

Zalai kulináris sikerek

Nagykanizsa (sza) - Nagyszerű eredményekkel tértek haza a zalai versenyzők Luxemburgból, ahol nemrég rendezték meg a 2006-os Kulináris Világkupát.

Szakony Attila

A 35 országot felvonultató versengésen a magyar gasztronómiai szakemberek nagyon előkelő helyezéseket szereztek. Mint az eredményhirdetéskor kiderült, a zalaiak is méltán lehetnek büszkék. Bronzéremmel jutalmazták ugyanis a regionális csapatok küzdelmében induló alsópáhoki Kolping Hotel Spa Family Resort szakácsait - főszakácsuk, Farkas Bálint egyébként az ezüstéremmel záró magyar nemzeti válogatott tagjaként is helytállt -, az egyéni versenyzők között pedig a hévízi NaturMed Hotel Carbona konyhafőnök-helyettesét, Gyurecska Lászlót és Szekeres Dániel szakácsot, valamint a zalakarosi MenDan főszakácsát, Prikryl Józsefet, akinek konyhafőnök-helyettese, Borda Attila oklevél elismerésben részesült. A cukrászati artisztika kategóriában is indult zalai versenyző: Sinkovics Tamásné nagykanizsai cukrász művét bronzéremmel díjazták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!