Gazdaság

2006.09.06. 02:28

Több lesz Zalában is az erdő

Zalaegerszeg (ts) - Mezőgazdasági területek erdősítése is támogatható, mióta EU-s tagországok lettünk. Az MVH elkezdte fizetni az elfogadott telepítési kérelmek után járó támogatásokat.

nincs nev

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól kapott információ szerint elkezdték fizetni a mezőgazdasági területek erdősítésére elfogadott kérelmek után járó támogatást. Országosan 2562 ügyfélről van szó, közülük 1760 már megkapta a pénzét, mintegy 4 milliárd forintot. A kifizetésre kerülő teljes összeg egyébként 7 milliárd. Az ellenőrzésre kijelölt 183 gazdálkodónak az eljárás után, a beruházást halasztó 238 ügyfélnek viszont csak az erdőtelepítést követően kezdhetik utalni a támogatást. A Nemzeti Vidékfejlesztési Tervben ezen jogcímre pályázók ez évi kérelmei beérkeztek az MVH-hoz: 1987 az erdősíteni szándékozó kérelem száma.

Zalában 2004-ben 11 kérelmet hagytak jóvá, ami 54,4 hektár területet érintett. Tavaly 9 kérelmet hagytak jóvá 50,2 terület erdősítésére 358 ezer euró értékben. Idén 23 kérelmet adtak be a gazdálkodók összességében 176 hektár terület erdősítésére, az értékelés most folyik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!